קציצות אורז עם תפוחי אדמה

זאב חניק ז״ל
לקריאת הסיפור של 
זאב חניק ז״ל

זאב נולד ביום רביעי יא טבת תשל"ח (21.12.1977) ונפל ביום רביעי כ"ח בניסן תשס"ב (10.4.2002) בפיגוע חבלני, בהיותו בן 24, בזמן שירות מילואים במהלך מבצע "חומת מגן".

זאב חזר לבסיס לאחר חופשה קצרה בביתו ובדרכו עלה על קו 960 של אגד מחיפה לירושלים.
מאחורי זאב התיישב מחבל מתאבד שהיה לבוש במדי צה"ל אשר התפוצץ לאחר מספר דקות של נסיעה.

זאב הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בכרמיאל.
הוא הותיר אחריו את הוריו טטיאנה ובוריס ואת אחיו אילנה, יאנה וליאור.

אמו של זאב מספרת כי היא הייתה מכינה לו את הקציצות שכל כך אהב, בכל פעם שהוא הודיע שהוא מגיע הביתה. זאב תמיד לקח את המנה איתו חזרה לצבא או לדירה בה הוא התגורר.

מצרכים

500 גרם בשר טחון (כל בשר שאוהבים, ככל שיש יותר שומן - כך יוצא יותר טעים ועסיסי)

2 בצלים לבנים בינוניים שלמים

1 בצל לבן בינוני קצוץ

100 גרם אורז בסמטי (לא מבושל)

3 שיני שום

7-8 תפוחי אדמה אדומים גדולים חתוכים לחצאים או רבעים

2 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים דקים

1 גמבה קצוצה (לא משנה איזה צבע)

2 כפות רסק עגבניות (ניתן להחליף בקטשופ)

מלח ופלפל לפי הטעם

1 עלה דפנה

כפית כמון

שמן לטיגון (מומלץ - שמן חמניות)

2 כפיות שום גבישי

כפית פפריקה מתוקה

שמיר לפיזור מעל (אופציונלי)

אופן הכנה

מחממים שמן על מחבת/סיר לקציצות (חצי עמוקה ושטוחה).

מטגנים מעט את הבצל הקצוץ (שיתרכך), מוסיפים גזר וגמבה ומערבבים. מוסיפים רסק עגבניות.
מטגנים 2-3 דקות על אש בינונית-גבוהה (לשמור שלא יישרף).

מוסיפים את תפוחי האדמה ומוזגים מים פושרים כך שיכסו את הירקות, על מנת שלא ישרפו.
מערבבים כל הזמן. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. לאחר מכן מוסיפים כמון, פפריקה מתוקה ושום גבישי.

בזמן שהמים רותחים, מכינים את הקציצות.


אופן הכנת הקציצות:

משרים את האורז במים רותחים למשך 30 דקות.

מגרדים בפומפיה את 2 הבצלים השלמים ואת שיני השום בחלק הבינוני של הפומפיה.

מערבבים טוב טוב את הבשר הטחון עם הבצלים, השום והאורז. מוסיפים מלח ופלפל.

יוצרים קציצות עגולות מהתערובת ומוסיפים אותן למים הרותחים בסיר.
מורידים לאש נמוכה, מכסים ל-15 דקות ומורידים את המכסה כדי שהמים קצת יתאדו.

לאחר הוספת הקציצות מחכים בערך 40-45 דקות עד שהכל מוכן.

מוסיפים לסיר את עלה הדפנה וממשיכים לבשל עד שהאורז בתוך הקציצה ותפוח האדמה מוכנים.
(כדאי לטעום חתיכה קטנה, הקציצות אמורות להיראות כמו "קיפודים").

לפני ההגשה מוציאים את עלה הדפנה, ניתן בנוסף לפזר שמיר לקישוט.