קפטה בתנור

איברהים חמיידה ז"ל
לקריאת הסיפור של 
איברהים חמיידה ז"ל

רס"ל איברהים חמיידה ז"ל

נפל ביום 9.1.2002 בעת מילוי תפקידו בזמן התקפה של חוליית מחבלים על מוצב תצפית של צה"ל ליד קיבוץ כרם שלום.

בן 24 בנופלו.

הובא למנוחות בבית העלמין בריחאניה.


משפחתו מספרת כי הוא אהב לאכול בשר באופן קבוע ונהנה ליזום ולארח את המשפחות לארוחות בשר.

מצרכים

בשר טחון- חצי קילו

בצל קצוץ- יחידה

תפוח אדמה ללא קליפה- 2 יחידות

צרור פטרוזיליה קצוצה

רסק עגבניות

מים רותחים- 1-1.5 כוסות

שמן קנולה- 1-1.5 כפות

תיבול (לפי הטעם)- מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, אבקת מרק עוף (לא חובה).

*אפשר להוסיף גבינה צהובה למעלה לפני שמכניסים לתנור.

אופן הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.

את הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים להוסיף לבשר הטחון ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

לגלגל לקציצות בגודל קטן-בינוני ומניחים בתבנית.

חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים באותו התבנית.

לרוטב: מערבבים בקערה רסק עגבניות, שמן, מים רותחים ותבלינים ושופכים מעל תפוחי האדמה והקציצות.

ניתן לפזר מעל גבינה מפוררת ועגבניות חתוכות לפרוסות.

מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 35-45 דקות.