קובות אדומות חמוצות

רז מור ז״ל
לקריאת הסיפור של 
רז מור ז״ל

בן יהודית ורפי. נולד ביום י"ב באב תשמ"ג (22.7.1983) בנהריה. אח בכור ליותם, שני, אביחי וגל

בנובמבר 2001 התגייס רז לצה"ל ושירת בגדוד 'להב' בחיל-ההנדסה הקרבית בעזה. במהלך שירותו עבר הגדוד שלו לשרת בחרמון בגיזרת הר דב. רז היה חייל ולוחם מצטיין, איש ערכים.

ביום כ"ח בשבט תשס"ג (31.1.2003), כשהיה בביתו במסגרת חופשה קצרה, נדקר רז בליבו, לאחר שנזעק להפריד בין צעירים בקטטה במהלך מסיבה בסמוך לביתו. בדרך לבית- החולים בנהריה נקבע מותו.

רז נטמן בחלקה הצבאית בבית-העלמין בשלומי, והוא בן תשע-עשרה וחצי. הותיר אחריו הורים וארבעה אחים ואחיות.

מצרכים

לקובות:

קילו אורז

קילו חזה עוף

מלח

2 בצלים

פטרוזיליה

למרק:

5 גרונות הודו

3 בצלים

3 עגבניות

דלעת

סלק עלום

חצי קילו במיה

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות

מלח לימון

אופן הכנה

להשרות קילו אורז עם מעט מלח במים פושרים כשעה וחצי.

להעביר את האורז למעבד מזון ולטחון עם חזה של עוף שלם (פרפר) עד שמתקבלת עיסה.

לאחר מכן ליצור עיגולים בגודל בינוני.

מילוי הקובות:

לקצוץ 2 בצלים עם חצי קילו חזה עוף.

לקצוץ פרטוזליה, להוסיף לתערובת ולטבל במעט מלח.

יש לשטח את הכדור לשים מעט מהמילוי ושוב ליצור כדורים קטנים.

מרק לקובות:

מרתיחים 5 חתיכות גרונות הודו .

קוצצים 3 בצלים.

מגרדים על פומפיה 3 עגבניות.

חותכים את הדלעת ואת הסלק לקוביות.

מוסיפים הכל לסיר עם הבמיה ועם הגרונות שכבר הורתחו.

להוסיף את רסק העגבניות, מעט מלח, ומלח לימון לפי טעם (אמור להיות חמוץ).

להרתיח הכל כשעה וחצי

לאחר מכן להוסיף את כדורי הקובות למרק ולערבב לאט לאט במשך כחצי שעה.