קובה צהובה

תותיה ויצמן ז"ל
לקריאת הסיפור של 
תותיה ויצמן ז"ל

תותיה ויצמן נולד בשנת 1950.

הוא נפצע בשנת 84, במלחמת שלום הגליל.

לאחר מספר שנים, בגיל 51 נפטר.

הותיר אחריו אישה, חמישה ילדים ונכדים.

מצרכים

לבצק:

קילו סולת

2-3 כפות שמן רגיל

כפית מלח (בערך)

כוס – כוס ורבע מים

למילוי :

בשר טחון

ירק (כוסברה , פטרוזיליה, ניתן להוסיף ירק נוסף שאוהבים)

בצל

כמון

מלח

פלפל

תבלין בהרט

אופן הכנה

הכנת הבצק-

שמים בקערה / מיקסר את המצרכים לבצק, מערבבים עד להגעת מרקם לא דביק לגמרי ולא קשה מידי (כמו בצק שמרים).
לאחר מכן מכסים ומניחים להתקשות.


הכנת המילוי-

בזמן מנוחת הבצק .

חותכים את הבצל וקוצצים את הירק, מערבבים בכלי נפרד יחד עם הבשר טחון, מעט(בערך חצי כפית, לפי הטעם) מלח, פלפל, וכמון.

מערבבים עד לקבלת מרקם עיסתי ומניחים בצד.


המרק-

מרתיחים סיר של מרק עם מים , קורט מלח, פלפל , תבלין בהרט, כורכום (בערך כפית מכל דבר, לפי הטעם – תלוי בגודל הסיר).

את הקובות מבשלים בתוך סיר המרק (בשלב הבא).

# אופציה נוספת שוויצמן אהב להכנת המרק – כאשר מרתיחים את הסיר מרק מכניסים לתוכו חזה עוף כך שהמים מקבלים את הטעם של העוף , כשהעוף מבושל מוציאים אותו מהסיר לפני שמבשלים את הקובות בפנים ואת העוף המבושל ניתן להגיש בצלחת נפרדת כשמגישים את הקובה.


הכנת הקובות-

מחלקים את הבצק לחתיכות בגדלים שווים.

כשהבצק מחולק פותחים כל חתיכה על כף היד בעזרת האגודל.
שמים על כף היד שעם הבצק כף מתערובת הבשר, סוגרים את הבצק כמו כדור (להשתדל שלא יהיו חורים או פתחים) ומכניסים לסיר הרותח.

כל כ-10 קובות שמכניסים לסיר מחכים כ- 5-10  דקות עד שהקובות והבצק מתחזק ומתקשה קצת במים, מערבבים מעט עם כף כדי שלא יידבק בתחתית וממשיכים לנגלה הבאה עד גמר הבצק ו/או הבשר.

משאירים לבישול כ40 דק על אש נמוכה סיר חצי פתוח .

*פותחים קובה אחד לוודא שזה מוכן אם לא משאירים עוד קצת על הגז.


צורת ההגשה (שוויצמן נהג לאכול)-

מוגש בקערת מרק עם צלחת צנון כפי שהוא חתוך לארבע.