top of page

קובה סלק של עידו

עידו יהושע ז״ל

Empower
Growth

עידו, בנם של רקפת ויהודה, אח לדור ואח לעומרי מצד האב. 

גדל בקיבוץ איילת השחר והתחנך על ברכי סבא רמי אותו העריץ.

עידו היה ילד תכול עיניים עם חיוך שובה לב, שובב גדול ולב מזהב עשה המון מעשי קונדס,יחד עם קסם מיוחד שגרם לכולם להתאהב בו מיד.

עידו אהב לשחק כדורסל ולטייל ברחבי הארץ, והתאפיין בתכונות:

אהבת אדם, נתינה ענקית, איתנות, חתירה למצוינות, סקרנות ובעל חוש הומור מיוחד.

בצבא שירת ביחידות 669, גולני ושלדג כאשר כל חייו מה שהוביל אותו היה אהבת הארץ והגנה על המדינה שכל כך אהב.

ב- 7/10/23 נהרג עידו במלחמה להגנה על המולדת, בקרב באוגדת עזה, בן 27 בנופלו.

עידו הותיר אחריו את אשתו זיו, בחודש השישי להריונה עם צ׳יפו, ואת מון כלבם האהוב וחברו הטוב.

עידו נהרג בדיוק ביום ההולדת של זיו.

3 חודשים לאחר שנהרג, נולד בנם איתן יהודה.

לפני היציאה לקרב באוגדת עזה וחילוץ החיילים, עידו כמפקד הכוח ציין בפני פקודיו בשיח להעלאת המורל :״לא כל יום ניתנת הזדמנות כזו בלהגן על המולדת ויש לראות בזה זכות״ ובין השאר אמר ״אל תשכחו להנות״.



נועם גיסתו, ואחותה התאומה של זיו מספרת על המנה: ״מה שמייחד את המנה הזו היא שעידו אהב אותה מאוד. הוא במיוחד אהב את הקובה שאני מכינה ואפילו אמר שזו הקובה הכי טעימה שאכל. הייתי מכינה לו ולזיו סיר קובות ענקי במוצש, והם היו מחכים במהלך השבוע כל יום לסוף היום להגיע הביתה שניהם, כל אחד מהבסיס שלו, ולהתפנק במנת קובה טובה״.




לחצו כאן
עידו יהושע ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

לבצק-

4 כוסות סולת

2 כוסות מים (מי סלק)

2 כפות שמן

כפית מלח


לבשר-

1 ק״ג בשר טחון

3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

6 שיני שום קצוצות דק

1 צרור כוסברה קצוצה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור


למרק-

6 סלקים טריים

צרור כרפס גדול

1 בצל

3 כפות שמן זית

3 כפות סוכר

2-3 לימונים

1 כף אבקת מרק עוף


אופן הכנה

מתחילים בהכנת הבצק של הקובה –

חותכים 4 סלקים (שאחר כך יתווספו למרק) לקוביות ומשרים במים חמים.

לשמור 2 סלקים בצד כדי לגרד אחר כך בפומפייה עבור המרק.

לאחר שהמים מצטננים, מוסיפים 2 כוסות ממי הסלק אל תוך קערה עם 4 כוסות סולת.

מוסיפים 2 כפות שמן וכפית מלח ולערבב. זה בסדר שהבצק יוצא דביק. 

מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח 20 דקות.

ממשיכים עם הכנת הבשר לקובה:

מטגנים בסיר עם שמן 2 בצלים עד להזהבה. 

קוצצים 6 שיני שום ומערבבים כדקה. מוסיפים בשר טחון. את הבשר הטחון להפריד טוב ורצוי לפורר אותו כמה שיותר (אפשר עם מועך תפוחי אדמה). כשהבשר מבושל ומזהיב מוסיפים כוסברה קצוצה, מלח ומערבבים. 

מוציאים למסננת בכדי להיפטר מהנוזלים ומניחים לבשר להתקרר.


הכנת המרק:

בזמן שהבשר מתקרר אפשר להתחיל בהכנת המרק. אל תוך סיר עם שמן מוסיפים בצל חתוך לרצועות עבות עד שמזהיב קלות. 

מוסיפים 2-3 כפות סוכר ומערבבים עד שהבצל מתקרמל.

 מוסיפים צרור כרפס קצוץ גס ואת 2 הסלקים שנותרו מתחילת המתכון, לגרד בפומפייה גסה ולהוסיף למרק. 

לטגן הכל יחד מספר דקות ולסחוט לימון שלם לבפנים.

לאחר מכן להוסיף את קוביות הסלק ולערבב טוב. 

למלא מים עד 3\4 מהסיר ולהוסיף עוד לימון במידה ורוצים שהמרק יהיה חמוץ יותר. 

מוסיפים כף מרק עוף ומניחים את הסיר לרתיחה על אש גבוהה.

לאחר מכן מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי.


גלגול הקובות:

קורצים כדורים קטנים מהבצק ועובדים תמיד עם קערת מים ליד, כך שהידיים תמיד רטובות. 

פותחים כל כדור באמצע בעזרת האגודל ומתחילים לשטח על גבי כף היד בתנועות סיבוביות עד שהבצק כמה שיותר דק אבל לא נקרע. מוסיפים כמות בשר לאמצע הבצק (בערך כף- שתיים) ומתחילים לסגור את קצוות הבצק כלפיי פנים ליצירת כדור.

לאחר שכל הקובות מוכנות מכניסים אותן לסיר הרותח, לא מערבבים תחילה אלא רק מנענעים את הסיר מצד לצד.

 מנמיכים את האש. מבשלים את הכל כ-25 דקות.

bottom of page