top of page

קובה סלק של עידו

עידו יהושע ז״ל

Empower
Growth

עידו נולד ביום כ"ח באלול תשנ"ו (11.9.1996) באיילת השחר להוריו רקפת ויהודה, אח לדור ועומרי.

ילד תכול עיניים שגרם לכולם להתאהב בו מיד.

הוא אהב לשחק כדורסל ולטייל בארץ והתאפיין בתכונות של איתנות, נחישות, נתינה, אהבת האדם והארץ. הוא היה איש של אנשים.

עידו התגייס ליחידת 669 ועבר מסלול מפרך בהצטיינות, לאחר מכן שירת בגולני כמ״מ ובשלב מאוחר יותר בשירות גם כמ״פ מבצעי. 

עידו היה מפקד אנושי ומקצועי, שלוקח אחריות מרחיבה ופועל במצוינות. לאורך כל דרכו הצטיין.

כחודש לפני נפילתו קיבל מצטיין מפקד חיל האוויר לראש השנה.

בתפקידו האחרון עידו היה מפל״ג הדרכה בביה״ס של שלדג ו669 (כנף 7).

רב סרן עידו יהושע נפל בקרב בשבת השחורה, כ"ב בתשרי תשפ"ד (7.10.2023). 

עידו הותיר אחריו משפחה וחברים ואת אשתו זיו, בהריון בחודש השישי כשהוא נהרג בדיוק ביום ההולדת שלה. 

3 חודשים לאחר שנהרג, נולד בנם איתן יהודה.

בן 27 בנופלו. 


גיסתו של עידו מספרת: ״מה שמייחד את המנה הזו היא שעידו אהב אותה מאוד. הוא במיוחד אהב את הקובה שאני מכינה ואפילו אמר שזו הקובה הכי טעימה שאכל. הייתי מכינה לו ולזיו סיר קובות ענקי במוצש, והם היו מחכים במהלך השבוע כל יום לסוף היום להגיע הביתה שניהם, כל אחד מהבסיס שלו, ולהתפנק במנת קובה טובה״.

לחצו כאן
עידו יהושע ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

לבצק-

4 כוסות סולת

2 כוסות מים (מי סלק)

2 כפות שמן

כפית מלח


לבשר-

קילו בשר טחון

2 בצלים

6 שיני שום

כוסברה

מלח

פלפל


למרק-

6 סלקים טריים

צרור כרפס גדול

בצל

סוכר

לימון

מרק עוף


אופן הכנה

מתחילים בהכנת הבצק של הקובה –

חותכים 4 סלקים (שאחר כך יתווספו למרק) לקוביות ומשרים במים חמים.

לשמור 2 סלקים בצד כדי לגרד אחר כך בפומפייה עבור המרק.

לאחר שהמים מצטננים, מוסיפים 2 כוסות ממי הסלק אל תוך קערה עם 4 כוסות סולת. להוסיף 2 כפות שמן וכפית מלח ולערבב. זה בסדר שהבצק יוצא דביק. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח 20 דקות.

ממשיכים עם הכנת הבשר לקובה:

מטגנים בסיר עם שמן 2 בצלים עד להזהבה. קוצצים 6 שיני שום ומערבבים כדקה. מוסיפים קילו בשר טחון. את הבשר הטחון להפריד טוב ורצוי לפורר אותו כמה שיותר (אפשר עם מועך תפוחי אדמה). כשהבשר מבושל ומזהיב מוסיפים כוסברה קצוצה, מלח ומערבבים. מוציאים למסננת בכדי להיפטר מהנוזלים ומניחים לבשר להתקרר.


הכנת המרק:

בזמן שהבשר מתקרר אפשר להתחיל בהכנת המרק. אל תוך סיר עם שמן מוסיפים בצל חתוך לרצועות עבות עד שמזהיב קלות. מוסיפים 2-3 כפות סוכר ומערבבים עד שהבצל מתקרמל. מוסיפים צרור כרפס קצוץ גס ואת 2 הסלקים שנותרו מתחילת המתכון, לגרד בפומפייה גסה ולהוסיף למרק. לטגן הכל יחד מספר דקות ולסחוט לימון שלם לבפנים.

לאחר מכן להוסיף את קוביות הסלק ולערבב טוב, למלא מים עד 3\4 מהסיר ולהוסיף עוד לימון במידה ורוצים שהמרק יהיה חמוץ יותר. מוסיפים כף מרק עוף ומניחים את הסיר לרתיחה על אש גבוהה.

גלגול הקובות:

קורצים כדורים קטנים מהבצק ועובדים תמיד עם קערת מים ליד, כך שהידיים תמיד רטובות. פותחים כל כדור באמצע בעזרת האגודל ומתחילים לשטח על גבי כף היד בתנועות סיבוביות עד שהבצק כמה שיותר דק אבל לא נקרע. מוסיפים כמות בשר לאמצע הבצק(בערך כף- שתיים) ומתחילים לסגור את קצוות הבצק כלפיי פנים ליצירת כדור.

לאחר שכל הקובות מוכנות מכניסים אותן לסיר הרותח, לא מערבבים תחילה אלא רק מנענעים את הסיר מצד לצד. מנמיכים את האש לאש בינונית-גבוהה. מבשלים את הכל כ-25 דקות.

bottom of page