קובה
אפרים (סמיר) שבת ז"ל
Empower
Growth
אפרים נולד בשנת 1948 בעיר בגדד שבעיראק, הוא ומשפחתו עלו לארץ ישראל בשנת 1951 והתגוררו בשכונת התקווה שבדרום תל אביב-יפו.
אפרים היה אדם משפחתי מאוד ומדי ערב היה יושב סביב השולחן יחד עם אביו וסבו לוגמים ערק או בירה ומאזינים למוזיקה עיראקית. לאה אחותו מספרת כי מרק הקובה היה המאכל האהוב ביותר על אפרים, מדי שישי אימם הייתה מכינה את התבשיל בסיר גדול כאשר אפרים אהב לאכול ישירות ממנו.
כשפרצה מלחמת יום הכיפורים נקרא אפרים ליחידתו והשתתף עימה בקרבות בסיני.
כאשר החלה הפצצה ארטילרית על כוחות צה"ל, הוא וחברו קפצו מהג'יפ על מנת לתפוס מכסה בשוחה, אך הטיל נפל ישירות לשוחה הוא וחברו נהרגו במקום.
אפרים נפל בבלוזה ביום כ"ה בתשרי תשל"ד (21.10.1973). מקום מנוחות בית העלמין הצבאי קריית שאול.
אפרים (סמיר) שבת ז"ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
המעטפת:
200 גרם סולת
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
3/4 כוס מים.
המילית:
300 גרם בשר בקר טחון.
3 בצלים קצוצים דק
2 כפות שמן
8 גבעולים פטרוזיליה, להפריד את העלים מן הגבעול ולקצוץ דק את העלים.
כפית פלפל שחור
חצי כפית בהרט
הרוטב:
3 כפות שמן,
3/4 כוס רסק עגבניות (2 עגבנות טריות).
רסק עגבניות בהתאם לטעם.
בצל בינוני קצוץ
6 כוסות מים
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר
כפית בהרט
כפית כמון
אופן הכנה
הכנת המעטפת:
שמים בקערה את הסולת, לערבב את החומרים היבשים ולאחר מכן להוסיף את המים. לערבב היטב ולגלגל בכפות ידיים רטובות בין 16 ל 14 כדורי בצק בינוניים.
הכנת המילית:
שמים את הבשר בקערה עמוקה נפרדת. מוסיפים את הבצל את השמן הפטרוזיליה , פלפל והבהרט. מערבבים לתערובת אחידה.
מרטיבים את כפות הידיים במים ויוצרים גומה במרכז כדור הסולת, ממלאים כפית מהמילית. מהדקים ומגלגלים לכדור.
מרטיבים את הידיים מדי פעם.
הכנת המרק:
מחממים את השמן בסיר גדול ורחב, מטגנים את הבצל עד הזהבה (כ 10 דקות לערך) ומסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות, בוחשים ומוסיפים את המים, מיץ הלימון, סוכר וקורט מלח.
לערבב היטב עד לרתיחה ולאחר מכן להמשיך בישול על להבה בינונית כ 20 דק עד 25 דק.
לאחר מכן מוסיפים את הכדורים.
חשוב מדי פעם לערבב את הכדורים על מנת שיצופו, בזהירות כדי שלא יתפרקו למעלה.