top of page

צ׳ולנט של חמישי

יהונתן יוסף ברנד ז״ל

Empower
Growth

לאחר הישיבה התגייס לשירות צבאי מלא בחיל השריון. לאחר שירותו הצבאי טייל במזרח ובהודו, לשם חזר עוד כמה פעמים בחייו. יוני אהב טבע וטיולים, היה מדריך סנפלינג, למד צלילה ועבד גם כמדריך בקיר טיפוס. במקביל יוני היה סטודנט לפיזיותרפיה באוניברסיטת אריאל. התנדב בארגון עלה, ידידים, אבקת אור ונהג ביד שרה ואופני טנדם עם עיוורים ועוד. כשבן דודו שאל אותו מה יהיה תפקידו במילואים, האם יהיה טען, נהג או מפקד טנק ענה לו יוני "מה זה חשוב, צריך גלגל - אני גלגל". בתאריך י"ח במרחשוון תשפ"ד (2.11.2023) יונתן נפל. בן 28 בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בהר הרצל. הותיר אחריו הורים ושישה אחים ואחיות.

יהונתן יוסף - יוני נולד בירושלים, השלישי מבין שבעה אחים.

כילד יוני למד בתלמוד תורה מורשה, בישיבה התיכונית נתיב מאיר ולאחר מכן כ-3 שנים בישיבת שבי חברון.


ב7.10 יוני הוקפץ בצו 8 לדרום.


יחד איתו נפל אוריה מש ז"ל.


משפחתו מספרת: ״ חשבנו שמה שיונתן מאד אהב זה לאכול צ'ולנט עם חברים ביום חמישי בערב. הם היו קונים צ'ולנט ואכלו עם חלה והוא היה מבסוט מזה. שלחנו מתכון לצ'ולנט המשפחתי, למרות שיהונתן אהב לקנות בבני ברק או בירושלים צ'ולנט קנוי ולאכול עם חבריו״.

לחצו כאן
יהונתן יוסף ברנד ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

  • 500 גרם כתף מס' 5/אסאדו עם עצם/בשר כלשהו טעים עם שומן לבישול איטי

  • 1-2 עצמות מוח (לא חובה אבל מוסיף המון)

  • 2 בצל בינוניים פרוסים

  • 4-5 שיני שום חצויים לאורך

  • כוס גריסי פנינה שטופים

  • חצי כוס לקט שעועית לחמין לבן ואדום- להשרות במים רותחים 3-4 שעות 

  • בטטה בינונית שלמה

  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניות חתוכים לרבעים

  • 3 עלי דפנה

  • כפית קפה נמס עלית

  • 1-2 כפות סוכר חום כהה

  • פפריקה מתוקה בשפע

  • פפריקה חריפה-קצת

  • מלח

  • פלפל

אופן הכנה

  • להשחים בסיר רחב וגבוה את הבשר כדי לסגור אותו. להוסיף את הבצל והשום

  • לאחר ההזהבה מעבירים את המצרכים לסיר הבישול שיכול להתבשל כל הלילה (או ממשיכים לבשל באותו הסיר שטיגנו מלכתחילה)

  • מכניסים את כל שאר המצרכים ומתבלים

  • מוסיפים מים כמעט עד גובה הסיר

  • להביא לרתיחה ואחרי שרותח לבשל על אש נמוכה כל הלילה

יונתן אהב לאכול את הצ'ולנט עם חלה בצד

bottom of page