צ׳ולנט של חמישי
יהונתן יוסף ברנד ז״ל
Empower
Growth
יהונתן יוסף - יוני נולד בירושלים, השלישי מבין שבעה אחים.
כילד למד בתלמוד תורה מורשה, בישיבה התיכונית נתיב מאיר ולאחר מכן כ-3 שנים בישיבת שבי חברון.
לאחר הישיבה התגייס לשירות צבאי מלא בחיל השריון.
לאחר שירותו הצבאי טייל במזרח ובהודו, לשם חזר עוד כמה פעמים בחייו.
יוני אהב טבע וטיולים, היה מדריך סנפלינג, למד צלילה ועבד גם כמדריך בקיר טיפוס.
במקביל יוני היה סטודנט לפיזיותרפיה באוניברסיטת אריאל.
התנדב בארגון עלה, ידידים, אבקת אור ונהג ביד שרה ואופני טנדם עם עיוורים ועוד.
כשבן דודו שאל אותו מה יהיה תפקידו במילואים, האם יהיה טען, נהג או מפקד טנק ענה לו יוני "מה זה חשוב, צריך גלגל - אני גלגל". ב7.10 יוני הוקפץ בצו 8 לדרום.
בתאריך י"ח במרחשוון תשפ"ד (2.11.2023) יונתן נפל בקרב. יחד איתו נפל אוריה מש ז"ל.
בן 28 בנופלו.
הותיר אחריו הורים ושישה אחים ואחיות.
משפחתו מספרת: ״ חשבנו שמה שיונתן מאד אהב זה לאכול צ'ולנט עם חברים ביום חמישי בערב. הם היו קונים צ'ולנט ואכלו עם חלה והוא היה מבסוט מזה. שלחנו מתכון לצ'ולנט המשפחתי, למרות שיהונתן אהב לקנות בבני ברק או בירושלים צ'ולנט קנוי ולאכול עם חבריו״.
יהונתן יוסף ברנד ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים
500 גרם כתף מס' 5/אסאדו עם עצם/בשר כלשהו טעים עם שומן לבישול איטי
3 כפות שמן זית
1-2 עצמות מוח (לא חובה אבל מוסיף המון)
2 בצל בינוניים פרוסים
4-5 שיני שום חצויים לאורך
כוס גריסי פנינה שטופים
חצי כוס לקט שעועית לחמין לבן ואדום- להשרות במים רותחים 3-4 שעות
בטטה בינונית שלמה
3-4 תפוחי אדמה בינוניות חתוכים לרבעים
3 עלי דפנה
כפית קפה נמס עלית
1-2 כפות סוכר חום כהה
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל
אופן הכנה
לחמם שמן זית בסיר רחב וגבוה, ולהשחים את הבשר כדי לסגור אותו.
להוסיף את הבצל והשום ולהזהיב אותם.
מוסיפים את יתר המצרכים לסיר הבישול שיכול להתבשל כל הלילה (או ממשיכים לבשל באותו הסיר שטיגנו מלכתחילה)
מתבלים
מוסיפים מים כמעט עד גובה הסיר
להביא לרתיחה ואחרי שרותח לבשל על אש נמוכה כל הלילה בחום של 100 מעלות.
יונתן אהב לאכול את הצ'ולנט עם חלה בצד.