צלי בשר עם רוטב פטריות

יוסי זיתוני ז״ל
לקריאת הסיפור של 
יוסי זיתוני ז״ל

נולד בירושלים ביום כ"ז בתשרי תש"ך (29.10.1959) להוריו, חנה וניסים. יוסי היה ילד שני במשפחה, ואח יחיד לשלוש אחיותיו.
בצבא היה לוחם בסיירת צנחנים וביחידה ללוחמה בטרור
יוסי אהב מאוד לאכול בשר. כספורטאי היה צריך את החלבון שיש בבשר. כשיוסי היה חוזר מהצבא אמו, חנה, היתה תמיד דואגת להכין לו את המנה האהובה. כשהיה יוצא לאפטר היה מזמין את חבריו לארוחה אצל אמו שדאגה תמיד שתהיה לה את המנה גם בפריזר כך שאם יוסי היה מפתיע אותה, היתה המנה כבר מוכנה, וכך הוא וחבריו היו נחים, אוכלים, וממשיכים באימונים.

נפל בלבנון במלחמת שלום הגליל, ביום י"ט בסיון תשמ"ב (10.6.1982), בן 23 בנופלו.

מקום מנוחתו בית העלמין הצבאי הר הרצל

מצרכים

רולדת בשר פאלש פילה מ’ס 6

גרגירי פלפל אנגלי

עלי דפנה

שמן

מים

מלח

2 כפות קמח

פפריקה מתוקה

פטריות חתוכות/ערמונים

אופן הכנה

לטגן את הבשר עם שמן מכל צדדיו. להוסיף עלי דפנה, פלפל אנגלי וכוס מים.

לבשל על אש קטנה כשעתיים עד שהבשר מתרכך.

לקרר את הבשר, לפרוס לפרוסות (לא עבות) ולשים בסיר רחב או מחבת רחבה עמוקה.

להכין רביכה עם קמח והנוזלים שנשארו מבישול הבשר (אם יש צורך מוסיפים לרביכה מים).

מוסיפים פפריקה מתוקה, מלח לפי הטעם פטריות או ערמונים לאחר שנחתכו לפרוסות.

לצקת את הרביכה לבשר, להביא לרתיחה, להנמיך לאש קטנה ולבשל כחצי שעה.