top of page

פסטלים

שלמה יפת ז״ל

Empower
Growth

שלמה, בן שושנה וחיים, נולד ביום כ"ג בניסן תשי"ב 12.3.1952 בקוצ'ין שבהודו.

בשנת 1953 עלתה משפחתו ארצה והתיישבה במושב נבטים.

שלמה גויס לצה"ל בנובמבר 1970 לחיל הצנחנים.

כשהנהיג את חייליו במלחמת יום הכיפורים, נפל שלמה ביום כ"ח בתשרי תשל"ד 24.10.1973. הותיר אחריו הורים, שני אחים ושלוש אחיות.

שלמה יפת ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

לבצק:

1/2 ק"ג קמח

1 ביצה

1/3 כוס שמן

1.5 - 2 כוסות מים

1 כפית שטוחה מלח


למילוי:

4-5 בצלים קצוצים דק

3-4 ביצים

2 חזות עוף שלמים

3-4 תפוחי אדמה

חצי חבילה כוסברה קצוצה

חופן עלי נענע

2 כפות חומץ

מלח, פלפל שחור, כורכום

אופן הכנה

מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד שמזהיב. מוסיפים מלח, פלפל שחור וכרכום ובסוף גם את הכוסברה והחומץ. מניחים בצד להתקרר.

מבשלים את הביצים ותפוחי האדמה. מקררים ומקלפים וחותכים לקוביות קטנטנות. תפוחי האדמה צריכים להתבשל אך לא להיות רכים מידי. המרקם צריך להיות של קוביות חתוכות ולא כמו של פירה.

מתבלים את חזות העוף באותם תבלינים ומטגנים במעט שמן במחבת עד שהעוף מוכן. רצוי לחתוך את חזות העוף לחתיכות קטנות ואז לטגן כי אז זה מבטיח בישול טוב ומהיר יותר. אני באופן אישי משתמשת הרבה בשניצלים דקים חתוכים מראש. כשהעוף מתקרר חותכים לקוביות קטנטנות.

מערבבים את כל רכיבי המילוי יחד ומשפרים תיבול לפי הטעם.

מערבבים את כל חומרי הבצק. את המים יש להוסיף בהדרגה עד לקבלה של מרקם רך וגמיש.

קורצים עיגולים קטנים (כמו כדור פינג פונג) מהבצק, מרדדים לעיגול שטוח דק. שמים במרכז כף גדושה מהמילוי, סוגרים ומהדקים ואת הקצוות צובטים לצורת "צמה" - מתחילים מהקצה ומקפלים פנימה כל פעם את הקצה החדש שנוצר.

מטגנים את הפסטלים בשמן משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב, מוציאים על גבי נייר סופג ומחביאים קצת בצד כדי שיישאר למחר.

bottom of page