עלי גפן

שלום אתדגי ז"ל
לקריאת הסיפור של 
שלום אתדגי ז"ל

שלום נפל בתאריך 11.11.1983 במלחמת לבנון הראשונה באסון צור השני.

בן 21 במותו.


על המנה שאהב סיפרה המשפחה- אמו נהגה לפני כל חג להביא עמה כל מיני מאכלים טעימים ולהיכנס עם המטעמים ללבנון תוך לחלק לחיילים.

מצרכים

שתי כוסות אורז

רבע קילו בשר עוף טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן צנוברים

עלי גפן

עגבניות

שום

לימון

שמן

פלפל שחור

מרק עוף

כורכום

אופן הכנה

  • בקערה גדולה, מערבבים יחד את האורז והבשר

  • מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה, מעט פלפל שחור, מרק עוף ושמן

  • מוסיפים חופן צנוברים ומערבבים יחד לעיסה אחידה

  • פורסים עלי גפן על משטח-אפשר טריים שטופים מהעץ, ואפשר מקופסת שימורים

  • שמים מעט מהעיסה במרכז כל עלה, מגלגלים וסוגרים

  • בסיר, שמים פרוסות עגבניה, חמש שיני שום חתוכות דק, וכמה חתיכות לימון פרוס ללא הקליפה

  • מעל מסדרים את עלי הגפן הממולאים והמגולגלים "כמו חיילים"

  • שמים גם מעל עלי הגפן המסודרים בסיר פרוסות דקות של עגבניה, חמש שיני שום חתוכות דק, וכמה חתיכות לימון פרוס ללא הקליפה

  • מוסיפים מים, בגובה סנטימטר מעל עלי הגפן

  • מוסיפים מעט כורכום ומניחים צלחת שתשמש כמשקולת על העלים הממולאים בזמן הבישול.

  • מבשלים כשעתיים וחצי-שלוש על אש קטנה.