top of page

ספגטי בולונז

אלון פיינטוך ז״ל

Empower
Growth

אלון נולד ביום י"ז בניסן תשמ"ז (16.4.1987) בן ליהודית ובן ציון.

אלון אהב צילום, כמו אביו, והיה תמיד נאמן לאמת הפנימית שלו.

עם גיוסו לצה"ל, ב-31.7.2005, הוצב אלון בחיל השריון, בדיוק כפי שרצה, והיה מאושר

אלון נפל ביום ט' באב תשס"ו (3.8.2006) בקרב בדרום לבנון, בן 19 בנופלו.

משפחתו מספרת: המתכון הותאם לאלון כי היו בו כל המרכיבים שאהב. אהב אוכל ביתי עם רוטב. מאוד אהב פסטות בעיקר עם רוטב זה.  תמיד השתדלתי לשדרג ולחשוף אותו גם לטעמים נוספים. באחת השבתות שביקרתי בבסיסו שברמת הגולן ביקש שאכין בולונז ל-10 חברים, ואכן הבאתי אליהם באהבה רבה" יהודית אמא של אלון

לחצו כאן
אלון פיינטוך ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

חצי ק"ג בשר טחון

2 כפות שמן רגיל

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול

1 גזר

1 שן שום

2 גבעולי סלרי

4 עגבניות

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית אורגנו


אופן הכנה

1. מטגנים את הבשר בשני מיני השמן במחבת כבדה עם מכסה. מפוררים את הבשר בעת הטיגון בכף עץ כגי שהפירורים יושחמו היטב.

2. קוצצים את הבצל, הגזר, השום והסלרי ומוסיפים לבשר, מטגנים היטב.

3. חולטים את העגבניות במים רותחים ומשהים אותן למס' דקות. מקלפים אותן, חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים לבשר.

4. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו, בוחשים מפעם לפעם. טועמים ומתקנים את התיבול על ידי הוספת מלח, פלפל, ואורגנו אם יש צורך.

5. מבשלים בנפרד ספגטי, שוטפים ושומרים חם במסננת מעל סיר ובו מים רותחים.

6. מגישים את הספגטי והבולונז כשהם חמים מאוד.

bottom of page