מרק קובה של סבתא נירה
שי שמריז ז״ל
Empower
Growth
שי היה אדם שקט וענו, אדם חכם ורגיש, אוהב שמחה ויודע להעריך את החיים.
עבור אחייניותיו היה דוד כייפי ואהוב.
אמונתו היתה שקטה ויוקדת, ועולמו הערכי צמח מתוך החיבור לתורה.
שי שירת כלוחם ביחידת דובדבן, ולאחר קורס קצינים עבר לגדוד 931 שבחטיבת הנח"ל,
שם שירת כמ"מ ומ"פ.
שי הוביל את פלוגת החוד, מתחילת הלחימה בעזה.
מילותיו טרם הכניסה לעזה: "יש עם אחד שלכל אורך הדורות קמו עליו לכלותו. ובכל דור ודור היו את האנשים שקמו ואמרו – הנני! אתם הנחמה, זה התור שלנו!", הפכו בעבור משפחתו לחובתם כממשיכי דרכו.
שי נפל נפל בי"ד בטבת התשפ"ד, 26 בדצמבר 2023 בקרב בדרג' תופח,
יחד עם חברו הטוב שאולי גרינגליק. בחייהם ובמותם לא נפרדו.
בן 26 בנופלו.
משפחתו מספרת על המנה שאהב: ״למרות היציאות הקצרות שהיו לשי, שי היה מקפיד ללכת לבקר את סבא וסבתא בכל פעם שהגיע הביתה, או לפחות להרים טלפון.
כשסבתא היתה שומעת שיש סיכוי ששי יבוא לבקר – היא היתה מכינה לו במיוחד מרק קובה״.
שי שמריז ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
לקובה:
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
300 גרם עוף טחון
300 גרם בשר בקר טחון
תבלינים: קורט כורכום, כמון, כוסברה טחונה, ראס אל חנות, פפריקה מתוקה, מחל, פלפל טחון.
חופן של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק
1/2 קילו סולת
חופן בורגול גס
למרק קובה:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
1 עגבניה קצוצה
חבילה קטנה של רסק עגבניות
כפית סוכר
3 כפות קטשופ
מיץ מחצי לימון
2 גבעולי סלרי עלים
2 תפוחי אדמה
1 גזר
1 קישוא
4 ירכיים של עוף
קורט מלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, כמון, כוסברה טחונה, ראס אל חנות. קצת פפריקה חריפה
אופן הכנה
הכנת הבשר לקובה-
קוצצים דק דק בצל ומטגנים.
מוסיפים את העוף והבקר ומתבלים בכורכום, כמון, כוסברה טחונה, ראס אל חנות, פפריקה, מלח, פלפל
מוסיפים עלים ירוקים ושום.
הכנת הקובה-
1/2משרים קילו סולת וחופן בורגול גס במים רותחים.
מוספים קצת שמן (כף) וקצת מים ( שלא יהיה דליל ולא קשה)
מלח- מעט, כפית
להוסיף כורכום- כפית
ללוש, ליצור כדורים קטנים, להכניס בשר (אם צריך להקשות טיפה- אז להוסיף טיפה קמח) ולבשל במרק
הכנת המרק-
לקצוץ בצל
בשמן זית לטגן בצל, לתבל במלח ופפריקה ומתוקה
להוסיף שיני שום חצויות, להוסיף עגבניה קצוצה + לטגן
להוסיף רסק עגבניות ( חב' 1) + מים - לבשל
להוסיף מעט סוכר + קטשופ- כ3 כפות
להוסיף תבלינים – מלח, פלפל גרוס, פפריקה, כמון, קצת כוסברה, כורכום, ראס אל חנות, מעט חריף.
להוסיף קצת לימון (חצי של חצי לימון)
להוסיף ירקות- סלרי עלים+ גבעול, תפו"א, גזר, קישוא
להוסיף עוף
חצי שעה- שעה לפני ההגשה להוסיף את הקובה לבישול במרק. (לבשל למשך של לא פחות מ40 דק')