top of page

מרק עוף עם קוסקוס פולני

שמואל ויגדור ז״ל

Empower
Growth

שמואל, בן מינה ויעקב, מניצולי מחנות ההשמדה באירופה, נולד ביום ד' בתשרי תש"י (20.9.1949), בחיפה.

שמואל גויס לצה"ל במחצית מאי 1967 והוצב לחיל החימוש. בסוף יוני 1971 שוחרר שמואל מהשירות הסדיר והוצב כקצין חימוש ביחידת מילואים של חיל השריון.
במלחמת יום הכיפורים השתתפה יחידתו בקרבות הבלימה וההבקעה נגד המצרים בסיני. ביום י' בתשרי תשל"ד (6.10.1973), נפל שמואל בעת מילוי תפקידו. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בחיפה. השאיר אחריו אישה ובן, הורים ואחות.

שמואל ויגדור ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

מצרכים לקוסקוס

  • חצי ק"ג סולת

  • כף מלח

  • 3 כוסות מים


מצרכים למרק עוף

  • 3  כרעיים של עוף

  • בצל

  • 2 גזרים

  • 2 קישואים

  • שורש סלרי

  • שורש ועלי פטרוזיליה

  • כף מלח ומעט פלפל שחור

אופן הכנה

בסיר בינוני שמים את הסולת, המלח והמים. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב- עד שמסמיך. שופכים לתבנית בינונית ומשטיחים. מכסים ומכניסים למקרר להתייצבות. חותכים לריבועים קטנים.

מנקים את העוף, מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות. מכניסים הכל לסיר גדול (בנפרד מהקוסקוס) ומלא במים. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה, עד שהירקות והעוף מתרככים. מוסיפים מעט מלח ופלפל לפי הטעם.

מגישים את המרק בקערה יחד עם קוביות הקוסקוס

bottom of page