מצרכים
מצרכים לקציצות:
2 בצלים
צרור פטרוזיליה
2 תפוחי אדמה
4 שיני שום
קילו בשר טחון טרי
3 כפיות פפריקה מרוקאית בשמן
1 כפית תבלין לקציצות
מלח פלפל לפי הטעם
מצרכים לטיגון הקציצות:
6 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפות רסק
2 כפיות פפריקה
2 כוסות שמן קנולה
מצרכים לאורז (3 כוסות אורז)
4 כפות שמן
3 כפיות מלח
6 כוסות מים חמים
3 כוסות אורז
רוטב לקציצות:
3 כפות שמן קנולה
1 תפוח אדמה
2 כפות רסק עגבניות מרוכז
3 כפיות פפריקה
1 כפית תבלין לקציצות
אופן הכנה
אופן ההכנה של האורז:
1. בסיר עמוק מוזגים 2 כפות של שמן קנולה, נותנים לשמן להתחמם.
2. מוזגים 6 כוסות מים רותחים ונותנים למים לרתוח ללא מכסה
3. כאשר המים רתחו, מוסיפים את האורז ומערבבים קלות
4. ממניחים את האש לאש נמוכה מכסים את סיר האורז
5. מבשלים חצי שעה ללא פתיחת הסיר וללא ערבוב האורז
אופן הכנת הקציצות
1. בפומפייה מגרדים את התפוחי אדמה ואת הבצלים
2. סוחטים את המיץ שיוצא מהבצל ותפוחי האדמה ומעבירים לקערה נפרדת
3. מפרידים עלי פטרוזיליה מהגבעול וקוצצים דק. מעבירים אותם לקערה.
4. מוסיפים את הבשר והתבלינים
5. מתקנים תיבול במידת הצורך
6. מכדררים את תערובת הבשר לקציצות גדולות
7. לוקחים סיר רחב שמתאים לבישול
8. מוזגים שמן קנולה
9. חותכים תפוח אדמה לחתיכות דקות, בערך חצי סנטימטר, מניחים בתחתית הסיר בצד.
טיגון:
*מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק*
1. לוקחים 2 קערות
2. בעקרה אחת שמים קמח
3. בקערה השנייה טורפים 6 ביצים
4. מוספים 2 כפות רסק ו2 כפיות פפריקה מתוקה
5. טובלים את הקציצות בקערה אחת, בקמח, עד שהן מכוסות לגמרי
6. לאחר מכן טובלים את הקציצות בקערה השנייה
7. מטגנים את הקציצות להזהבה ומעבירים אותם לסיר עם השמן ותפוחי אדמה.
אופן הכנת הרוטב לקציצות:
1. בערה חדשה מוזגים 3 כפות רסק
2. מוזגים 5-6 כוסות מים חמים
3. מוסיפים תבלינים ומלח פלפל לפי הטעם
4. מערבבים עד לאיחוד ומוזגים מעל הקציצות
5. הרוטב צריך לכסות את הקציצות
6. על אש בינונית מבשלים כחצי שעה – ארבעים דקות