top of page

ממולאים של שי

שי טרמין ז"ל

Empower
Growth

שי טרמין ז"ל, שירת בסיירת עורב צנחנים.

נפל ב22.12.23 בי' בטבת התשפ"ד

בקרב בשירות מילואים בחאן יונס בעזה במלחמת חרבות ברזל.

בן 26 היה בנופלו.


שי נולד וגדל במושבה ראש פינה, דור שישי במושבה.

הוא היה ילד של אהבה, עם חיוך ממיס, אישיות כובשת, מלא בנתינה אינסופית ועזרה לאחר בכל תחנה בחייו.

טרם גיוסו לצבא התנדב בשנת שירות בפנימיית "אהבה". בעקבות שנה זו בחר ללמוד עבודה סוציאלית והיה עתיד להתחיל את לימודיו, עם רצון להפוך את העולם למקום טוב יותר.

שי תמיד דאג לאחד ולחבר בין כולם ונגע בלבבותיהם של רבים. "הדבק של החבורה" כך הגדירו אותו חבריו ומכריו.

מצעירותו למד לנגן בגיטרה ואורגן ובכל הזדמנות עם המשפחה והחברים היה מוציא את הגיטרה וסוחף את כולם אחריו בקולו ובנגינתו.


בכל פעם ששי היה חוזר מהצבא , או מאחד ממסעותיו בחו"ל הוא היה מבקש לפני הכל את הממולאים של אמא.

לחצו כאן
שי טרמין ז"ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

פלפלים אדומים

אורז

1/2 ק'ג בשר טחון

2 בצלים

שום

רסק עגבניות

פטרוזיליה

כוסברה

שמיר

אבקת מרק

פפריקה אדומה

כמון

פלפל שחור

אופן הכנה

חותכים את הראש של הפלפלים ומוציאים את הגרעינים ושוטפים.

בסיר אחד מכינים את הרוטב; מטגנים בשמן זית בצל קצוץ וכמה שיני שום, מוסיפים את רסק העגבניות, מטבלים באבקת מרק, פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומעט כמון, ומוסיפים מים רותחים בגובה של רבע מהסיר.

בסיר אחר מטגנים שוב בצל ושום מוסיפים את הבשר לטיגון קל, אח"כ את האורז ומטבלים באבקת מרק מעל זה מוסיפים מעט מהרוטב שבושל בסיר השני ומערבבים.

לפני מילוי הפלפלים קוצצים דק פטרוזיליה, כוסברה ושמיר ומוסיפים לתערובת המילוי.

ועכשיו למילוי הפלפלים בתערובת האורז, הבשר והירק ומניחים אותם ברוטב שבסיר השני, למשך שעה בערך ודואגים מידי פעם להרטיב את הפלפלים מלמעלה ברוטב.

bottom of page