top of page

ממולאים עם בשר

משה (מושיק) שומרוני ז''ל

Empower
Growth

מושיק נפל ביום כ"ו בתשרי תשל"ד (22.10.1973), במלחמת יום-הכיפורים  בחזית סיני.

הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בקרית-שאול, 

השאיר אחריו הורים, אח ושתי אחיות.


רחל, אמו של מושיק, מספרת כי תמיד נהגה להכין למושיק את הממולאים, היה זה המאכל האהוב עליו. במשך השנים הכינה את המאכל לנכדים ולמשפחה שהייתה מגיעה לבקר אותה ומאז הפכה המנה למאכל של המשפחה.

משה (מושיק) שומרוני ז''ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

7 פלפלים בצבעים שונים

400 גר' בשר טחון

כוס וחצי אורז

רסק עגבניות

2 עגבניות בשלות מגוררות גס

בצל יבש חתוך או מגורר

2 שיני שום חתוכים

שמן קנולה

כפית וחצי מלח

כפית פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

כפית סוכר

אופן הכנה

  1. קוטמים לפלפלים את הקצוות ומנקים את הגרעינים. שומרים בצד את הכובעים של הפלפלים לכיסוי הפלפל בבישול.

  2. בכמה כפות של שמן מטגנים את הבצל, כשהוא מזהיב, מוסיפים את השום הקצוץ ולאחר כדקה את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמבושל.

  3. מוסיפים את האורז ואת התבלינים ומערבבים.

  4. מוציאים את האורז והבשר מהמחבת לכלי, לקירור לפני המילוי.

  5. לסיר רחב שיכיל את שבעת הפלפלים, מוסיפים כף שמן ומחממים על אש בינונית. את הפלפלים מטגנים מעט ולאחר מכן מצננים.

  6. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר והאורז ומחזירים את הכובע שקטמנו למקומו.

  7. מסדרים את הפלפלים בסיר, מוסיפים שתי עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות לשלוש כוסות מים רותחים בתוספת כפית סוכר, שופכים לסיר את הנוזלים ומבשלים על אש בינונית כשעה ורבע. המים צריכים לכסות את הפלפלים.

  8. בודקים את מצב המים ואם חסר אז מוסיפים.

*מומלץ להגיש עם כרוב חמוץ בצד, כך לפחות מושיק אהב.

bottom of page