top of page

לחם בשר

נחמן מאיר חיים וקנין ז״ל

Empower
Growth

נחמן מאיר חיים נולד וגדל בעיר אילת שבישראל,

בנם של אודל סתווית וציון, ואח ל-12 אחים.

בן זוגה של אודל.

נחמן היה אדם אהוב על סביבתו, כיבד את משפחתו וחבריו, תמיד שאף להיות אדם טוב יותר.

הוא נהג לעזור לכל ובחיוכו כבש את כולם. היה חשוב לו תמיד להשתפר בכל המובנים ולשאוף למצוינות.

נחמן היה אדם שמח, נאמן שנותן הרגשה טובה לכולם. משפחתו מתארת אותו כבן אדם הכי מיוחד וטהור שקיים.

נחמן התגייס לחטיבת גבעתי.

הוא סיים את מסלול ההכשרה שלו והתקבל לסיירת של החטיבה.

ביום שבת ה18 מאי, י׳ באייר נחמן וחבריו לצוות סרקו בניינים ברפיח במטרה למצוא מנהרות.

כשהגיעו לבניין מפקדו הורה מיד לעזוב את הבניין, ורגע לפני שהספיקו לצאת, התפוצץ מטען חבלה והרג את נחמן וחברו לצוות באופן מיידי.

בן 20 בנופלו

לחצו כאן
נחמן מאיר חיים וקנין ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

למילוי בשר:

700 גרם בשר בקר טחון

כוסברה

בצל

עלי דפנה

כמון

אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

כורכום

פפריקה חריפה/מתוקה


לבצק:

קילו קמח מנופה

3 כפות שמרים

כף מלח

5 כוסות מים פושרים

2 כפות סוכר

חצי כוס שמן

אופן הכנה

הכנת הבצק:

שבקערה מערבבים את הקמח עם כל היבשים.

מוסיפים את המים והשמן ולאחר מכן לשים היטב ונותנים לבצק לתפוח במשך 40 דקות.


הכנת מילוי הבשר: 

מטגנים את הבצל הקצוץ.

מוסיפים את הבשר את התבלינים ומטגנים הכל יחד היטב.


הרכבת המנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מהבצק התפוח מכדררים כדורים בינונים.

מרדדים כל כדור ומניחים במרכזו בשר.

מקפלים סוגרים ומניחים את הצד המקופל על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

מורחים ביצה מפזרים סומסום ונותנים לכדורים הממולאים לתפוח 15 דקות.

מכניסים לתנור לאפייה.

מגישים את הלחמניות המוכנות לצד קערית עם טחינה וחמוצים, אוכלים ונהנים לשובע.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.

bottom of page