top of page

כיסוני בשר (פלמני)

דוד בוגדנובסקי ז״ל

Empower
Growth

דוד נולד באוקראינה ועלה לישראל בשנת 2014 יחד עם משפחתו.

דוד היה חייכני, חברותי, שמח, אמין, ואמיץ מאוד.

בכל סיטואציה הוא תמיד היה יכול למצוא דברים חיוביים. ילד עם חיוך מהמם ונשמה טובה

דוד עמד על דעתו, והביע אותה. הוא לא הסתתר מאחורי גבם של אחרים ונהג להגן על נקודת המבט שלו.

באוגוסט 2022 התגייס להנדסה קרבית, גדוד 603.

מהשביעי באוקטובר, שב לביתו רק פעם אחת, לשמח את אמו ביום הולדתה. הגיע לכמה שעות וחזר להילחם. הוא היה נחוש להילחם ולהגן על המולדת.

בראשון לדצמבר הגדוד של דוד נכנס לראשונה לעזה, ופחות מחודש לאחר מכן, בתאריך 23.12.2023, נפל בקרב בחאן יונס באסון הנמר.

בן 19 בנופלו.

הותיר אחריו אמא יוליה, אבא ודים, אחות אלינה ושתי אחייניות אמילי ואדל (אותה הוא לא הספיק להכיר).


משפחתו של דוד מספרת כי זו הייתה המנה האהובה עליו.

לחצו כאן
דוד בוגדנובסקי ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

לבצק:

• 450 גרם קמח חיטה

• 250 מ״ל מים רותחים

• 1 ביצה גדולה

• 3 כפות שמן (חמניות)

•1/2כפית מלח


למלית בשר:

• 250 גרם בשר בקר טחון

• 250 גרם בשר עוף טחון

• 1 צרור פטרוזיליה

• מלח (לפי טעם)

• 2 בצל יבש

• פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן הכנה

הכנת הבצק:

בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח.

בכלי נפרד טורפים את הביצה עם מזלג.

יוצרים גומה קטנה בקמח ויוצקים בתוכה את הביצה.

מוסיפים שמן ומערבבים הכל עם המזלג.

מוזגים מים רותחים לכוס, ובאופן מיידי יוצקים אותם בזרם דק לקמח, תוך כדי ערבוב קבוע.

מערבבים את הבצק בצורה אקטיבית עם המזלג (הוא חם אחרי הוספת המים הרותחים).

לאחר שהבצק מתקרר, לשים אותו עד לקבלת תערובת חלקה, בצורת כדור.

מכסים את הבצק עם מגבת ומשאירים אותו למנוחה למשך 20 דקות ומתחילים בהכנת המלית.

(הבצק מוכן כאשר ניתן לרדד אותו והוא לא נקרע ולא נדבק).


הכנת המלית:

קולפים את הבצל וקוצצים אותו בבלנדר.

קוצצים דק את הפטרוזיליה.

מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה לבשר הטחון, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.

משאירים מלית לפחות לחצי שעה לנוח במקרר.


הרכבת המנה:

מרדדים את הבצק, ובעזרת כוס עושים עיגול, ומניחים מלית בשר באמצע העיכול.

מקפלים לצורת כיסון- מקפלים את העיגול הממולא לשניים, מחברים את הקצוות ולוחצים חזק באצבעות כדי שכיסוני הבשר לא יתפרקו בזמן הבישול. (ניתן להשתמש בתבנית רשת להכנת כיסוני בשר).

מבשלים למשך 15-20 דקות.


bottom of page