top of page

טנזיה - כבש בבצל ופירות יבשים

מיכאל כהן ז"ל

Empower
Growth

מיכאל כהן נפל ביום כ"א בכסלו תשס"ג (26.11.2002)

בן 32 היה בנופלו.
הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בחולון.

מיכאל השאיר אחריו הורים, שתי אחיות, אח, אישה, בן ובת.


המשפחה מספרת:

"מיכה אהב את המנה הזו במיוחד! הוא תמיד שמח שאימו דינה היתה מכינה אותה."

מיכאל כהן ז"ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

2-2.5 קילו בשר כבש כתף או 2 קילו צלעות

250 גרם בצל (כ-2 בצלים)

250 גרם שזיפים מיובשים

250 גרם צימוקים ללא חרצנים

100 גרם תאנים מיובשות

100 גרם מישמש מיונם

200 גרם אגוזים

2 כפיות קינמון

1/4 כפית זנגוויל

3 כפות סוכר חום

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית מלח

1 כוכב אניס

אופן הכנה

מבשלים את הבשר בסיר לחץ במשך כ-20 דקות.

בינתיים מקלפים את הבצל ופורסים לפרוסות בינוניות, מטגנים עד להזהבה.

בסיר רחב מניחים שכבת בצל ומעל שכבת בשר, מפזרים את התבלינים.

מערבבים את הפירות היבשים, מניחים מעל הבשר שכבה של פירות מעורבבים ואז שוב שכבת בצל, שכבת נשר, שכבת תבלינים, שכבת פירות.

מוסיפים 2 כוסות מים .

מבשלים על אש בינונית כשעה, מוסיפים את האגוזים ומבשלים רבע שעה נוספת.

טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול, מוסיפים בסוף רבע כוס שמן.

להגשה - מסדרים בצלחת הגשה את הבשר ומעל את הפירות.

bottom of page