top of page

חמין של סבתא

חיים (חי) אזולאי ז״ל

Empower
Growth

חיים אזולאי ז"ל נולד ביום י"ב באדר א' תשכ"ז (22.2.1967).

חיים שירת כחובש קרבי בשריון ולאחר מכן בקצין העיר ת"א.

חיים נהרג ביום י"ט בסיוון תשמ"ח (3.6.1988) בתאונת דרכים עת שחזר מהבסיס לביתו.

חיים, בן 21 בנופלו, הותיר אחריו הורים, מרים ואוריאל ושתי אחיות - לימור ואורלי ואח – אורן.

משפחתו מספרת שאחד המאכלים האהובים על חיים היה החמין של שבת של סבתא מרי.

חיים היה נוהג להעיר את אחיו אורן באמצע הלילה בזמן שריח החמין מילא את הבית וביחד היו הולכים לאכול מהסיר כמו שני עכברים. התנהגות התואמת את השטותניקיות של חיים.

חיים (חי) אזולאי ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

מומלץ להכין את החמין בסיר רחב וגדול שיוכל להכיל את כל המצרכים בצורה מרווחת ונוחה

• 8-9 תפוחי אדמה

• 2 בטטות

• 1/4 ק"ג חומוס מושרה ו – 1/4 ק"ג שעועית מושרת

• 1 ק"ג בשר שמתאים לבישול ארוך .

• 2-3 יחידות עצמות מי

• 6 ביצים

• 2 ראשי שום שלמים לא קלופים

• 1 בצל שלם קלוף

• 1/2 כוס שמן קנולה

• כף מלח

• כך גדושה פלפל שחור

• כף גדושה פפריקה מתוקה

• כף גדושה כורכום

• כף שטוחה כמון

• כף ראש אל חנות / בהרט

• מים בכמות של ¾ גובה של הסיר

אופן הכנה

1. בסיר רחב מסדרים בסדר הבא חומוס ושעועית , תפוחי אדמה, בטטות ,בצל, שום, בשר(את הבשר כדאי קודם לסגור , כלומר במחבת עם שמן לצרוב מכל הצדדים), את הביצים לשם אחת ליד השניה באותו צג.

2. מפזרים על הכל את התבלינים.

3. ממלאים את הסיר במים עד ל – ¾ גובה של הסיר ואת השמן  .

4. ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי.

5. מבשלים כל הלילה על הפלטה כשהסיר מכוסה בשמיכה  או בתנור, על בסיס התנור (לא על רשת) שמחומם ל -100 מעלות.

6. בבוקר בודקים את החמין ואם חסר מים מוסיפים רק מים רותחים ולא יותר מידי.

bottom of page