top of page

הקוסקוס של סבתא גאולה

תומר נגר ז״ל

Empower
Growth

תומר נגר ז"ל, לוחם בגדוד 51 של גולני, שרת כנגביסט ולקח את התפקיד ברצינות ואחריות רבה.

תומר ייזכר בקרב כל מכריו כאדם שעשה דברים ערכיים ומשמעותיים.

בשבת השחורה,  07.10.23, תומר עלה לבדו לשמירה בבונקר בכיסופים, כאשר החל ירי מאסיבי וכניסת מחבלים.

תומר העדיף להישאר בעמדתו ולהגן על חבריו ובכך לעכב את הגעת המחבלים אליהם. הוא נלחם מול החוליות, סיים את התחמושת הרבה שהיתה ברשותו ונפל בקרב בהגנה על המדינה כמו שהאמין כל חייו.

בן 21 בנופלו.


בכל יציאה של תומר מהצבא, היה נוהג לבקר את סבתו, לשתות עמה כוס תה, לאכול מבישוליה, ולנהל איתה שיחות רבות.

סבתו מספרת שיומיים לפני פרוץ המלחמה תומר התקשר ואמר שהצליח לשכנע את המפקד שלו שהיא תבשל להם וביקש שתכין את הקוסקוס שכה אהב לכל המחלקה שלו. לצערה המלחמה פרצה ותומר שלה נהרג.

לחצו כאן
תומר נגר ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

לקוסקוס:

קילו סולת

5 כוסות מים

100 גרם מרגרינה רכה

חצי כף מלח


למפרום:

10 תפוחי אדמה

חציל בינוני

חצי כפית מלח

ליטר וחצי מים

300 גרם בשר טחון

חצי זר פטרוזיליה קצוץ קטן ודק

3 בצלים גדולים קצוצים קטן ודק

רבע כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית קינמון טחון

2 פרוסות לחם

כוס ורבע שמן

ליטר מים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כף שטוחה מלח

פלפל ירוק חריף חתוך

פרחי כרובית


לחמוצים מהירים:

2 גזרים קלופים

קולורבי קלוף

שומר

2 צנון\ צנונית

גמבה אדומה

רבע כרוב

חצי פלפל ירוק חריף

כפית מלח

מיץ מ-2 לימונים


אופן הכנה

הכנת הקוסקוס:

מרתיחים בסיר אידוי (של קוסקוס) מים בגובה חצי מגובה הסיר.

מניחים בקערה את הקילו סולת ועליה שופכים כוס מים ועם היד מערבבים ויוצרים בתנועות סיבוביות גרגירים קטנים של קוסקוס. את הגרגרים של הקוסקוס שנוצרו מנפים ברשת סינון.

לאחר הניפוי מניחים בסיר העליון של סיר האידוי את הגרגירים ומבשלים

למשך ארבעים דקות.

לאחר ארבעים דקות שופכים את הקוסקוס לקערה ושופכים כוס מים על הקוסקוס, מסיפים מאה גרם מרגרינה רכה וחצי כף מלח ומערבבים הכל יחד.

לאחר מכן מוסיפים עוד מים (כשתי כוסות) עד שהסולת לחה ומחזירים שוב לסיר העליון של סיר האידוי לבישול של שעה.

אחרי שעה שוב מוציאים לקערה את הקוסקוס ושופכים כוס מים ומערבבים תוך כדי פתיחה את הסולת מספר פעמים עד שזה מתקרר.

לאחר שקוסקוס התקרר מנפים את הקוסקוס בנפה לקבלת גרגירים אחידים.


הכנת המפרום:

קולפים את תפוחי האדמה והחציל וחוצים לחצי ברוחב, ובכל חצי חוצים באמצע ויוצרים מעין כריך.

משרים בקערה את פרוסות תפוח האדמה והחציל במים וחצי כפית מלח ומניחים בצד לשעה.

בקערה קטנה משרים במים שתי פרוסות לחם למשך כחמש דקות ואז סוחטים אותם ומעבירים לקערה נוספת ואליה מכניסים גם את הבשר הטחון, בצל אחד קצוץ, הפטרוזיליה הקצוצה, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור טחון ורבע כפית קינמון טחון ומערבבים את הכל יחד לעיסה אחידה.

מוציאים את התפוחי האדמה והחציל, סוחטים מעט מהמים וממלאים אותם בתערובת הבשר.

בקערה קטנה שוברים שתי ביצים עם רבע כוס מים ומבלבלים יחד.

מחממים חצי כוס שמן במחבת גדולה.

טובלים את התפוח אדמה והחציל בבלילת הביצים והמים ומכניסים למחבת חמה לטיגון עד שהכל מזהיב ומוציאים למסננת.

בסיר גדול ורחב מאדים שני בצלים קצוצים עם 1/3 כוס שמן ולאחר שהבצל מאודה מוסיפים כוס מים ושתי כפות גדושות של רסק עגבניות, כף שטוחה של מלח, פלפל ירוק חריף חתוך מבשלים הכל יחד כחמש דקות עד לרתיחה.

מוסיפים ומסדרים בסיר את התפוח אדמה והחציל המטוגנים וגם את פרחי כרובית ויוצקים מים עד שהם מכסים את הכל ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים וממשיכים את הבישול עוד כשעה וחצי.

תוך כדי הבישול מציצים בסיר ובמידה וחסר מים ניתן להוסיף.


הכנת החמוצים:

לתוך קערה גדולה חותכים את כל הירקות (גזר, קולרבי, גמבה אדומה, פלפל ירוק חריף, צנון/ צנונית, כרוב ושומר) לפלחים, מוסיפים כפית מלח ואת המיץ מהשני לימונים ומערבבים היטב. שומרים בקערה למספר שעות לספיגת הטעמים.

bottom of page