הקובה של ציפורה

עדי אביטן ז"ל
לקריאת הסיפור של 
עדי אביטן ז"ל

ביום ח' בתשרי תשס"א (7.10.2000), יצא סמ"ר עדי אביטן לאירוע מבצעי בגזרת הר דוב, במהלכו התפוצץ מטען על הגיפ בו נסע.

גופתו נחטפה יחד עם עוד שני לוחמים שהיו עימו.

והוחזרה לישראל בתאריך 29.1.2004.

ביום שישי, ז' בשבט תשס"ד (30.1.2004), עדי הובא למנוחות.

עדי נטמן בבית העלמין הצבאי בטבריה והוא בן עשרים-ואחת.

הותיר אחריו הורים ושלושה אחים.


משפחתו של עדי מספרת שהוא אהב מאוד את הקובה של אמא ציפורה ונהג לאכול אותה בימי שישי בצהרים כאשר חזר מבית הספר או הצבא, עדי נהג להזמין את חבריו אליו הביתה כדי שיוכלו לאכול מהקובה האגדי של אמא ציפורה

מצרכים

סולת

בשר טחון

גזר

קישואים

דלעת

סלרי

פטרוזיליה

שמן

תבלינים: בהרט, מלח, פלפל שחור, כורכום.

אופן הכנה

קוצצים בצל ופטרוזיליה, מערבבים עם הבשר הטחון ומתבלים בבהרט, פלפל שחור, מלח ומעט שמן. לשים את הבשר מעט.

מערבבים סולת, מלח ומים, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, פותחים את הכדורים ומכניסים פנימה מעט מלית. סוגרים את הבצק על המלית ומגלגלים ידיים לכדור.

לאחר הכנת הכדורים, מכניסים את הקובות למקפיא למספר דקות, עד שהמרק מוכן. בינתיים, מטגנים את הבצל, מגרדים פנימה קישואים, חותכים ומוסיפים גזר, דלעת וסלרי. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים פלפל שחור, מלח וכורכום.

כשהירקות במרק מבושלים, מוסיפים את הקובות ומערבבים בעזרת כף הפוכה, שהקובות לא יפגעו. הקובות מוכנות כשהן צפות.