גונדי

בנימין (בני) קדושיאן ז״ל
לקריאת הסיפור של 
בנימין (בני) קדושיאן ז״ל

סמל ראשון בנימין קדש קדושיאן נפל ביום כ"ג בתשרי תשל"ד (19.10.1973). בן 25 בנופלו.

הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באשקלון.

רחל, אחותו של בני מספרת על הגונדי והאורז:

בני אחי האהוב אהב מאוד את הארוחות המשפחתיות, הוא תמיד נהג להודות ולשבח את אימי היקרה על כל מה שבישלה והגישה.

בני היה אחד יחיד ומיוחד עם נפש עדינה ואצילה.

בני אהב את כל המתכונים של אימי, אך את הגונדי והאורז הפרסי עם התפוחי אדמה הוא אהב במיוחד.

מצרכים

מצרכים לגונדי:

300 גרם בשר בקר טחון

300 גרם הודו אדום או חזה עוף טחון

בצל בינוני טחון

פטרוזיליה

פלפל

מלח

כורכום

כמון

מצרכים למרק:

עוף (אם לא רוצים לשים עוף כדאי שמן כדי שיהיה שומן במרק)

אבקת מרק

מיץ לימון

לימון

נענע

כף אורז

פרוסות גזר/דלעת

מצרכים לאורז:

2 כוסות אורז

מלח

שמן

כורכום

תפוחי אדמה

סוכר

לבחירה: צימוקים/צנוברים, כמון

אופן הכנה

להכנת הגונדי:

מערבבים 300 גרם בשר בקר טחון, 300 גרם הודו אדום/חזה עוף טחון, בצל טחון ופטרוזיליה.

שוטפים היטב 2 כוסות אורז ומערבבים ביחד עם תערובת הבשר.

מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל, כורכום וכמון.

מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים (בערך בגודל של כדור פינג-פונג).

להכנת המרק:

מבשלים את העוף ביחד עם אבקת מרק, מיץ לימון, לימון, נענע יבשה, כף אורז וחתיכות דלעת או גזר.

מוציאים את חתיכות העוף ומכניסים למרק הרותח את הכדורי גונדי.

מבשלים על אש קטנה במשך 30-45 דקות- עד שהאורז מבושל.

להכנת האורז:

שוטפים 2 כוסות אורז.

מרתיחים 3-4 כוסות מים עם מלח בסיר, כאשר המים רותחים מוסיפים את האורז ומביאים לרתיחה שנייה.

אחרי שרוחצים שוב- מורידים את הסיר מהאש, מסננים ושוטפים את האורז בכיור.

בסיר אחר מרתיחים שמן, מלח וכורכום- כשזה חם מוסיפים פרוסות עבות של תפוחי אדמה, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש קטנה כאשר הסיר מכוסה.

במקביל- בקערה קטנה מערבבים שמן, מלח, מעט סוכר ומים רותחים- את התערובת הזאת יוצקים מעל הסיר אורז.

כששומעים רשרוש תסיסה של תפוחי האדמה- זה אומר שהם מוכנים.

ניתן להוסיף לאורז- כמון, צימוקים או צנוברים.