top of page

בורקס הבשר של יאיר

יאיר כהן ז״ל

Empower
Growth

יאיר כהן ז"ל נולד ב5.7.93.
הוא היה אהוב על כל מכריו. היה לו שילוב נדיר של הצטיינות בכל תחום בחייו: בצבא, בלימודים, בעבודתו כמהנדס בניין, באהבתו לאשתו ולבני משפחתו ובכבוד שנתן להוריו, יחד עם צניעות, רגישות ואהבה לבריות.

תמיד היה עם החיוך הכובש שכל כך אפיין אותו. אין מקום שלא השאיר בו חותם.

עשה המון ודיבר מעט, ותמיד בענווה וכבוד בלתי רגילים.

רס"ן יאיר כהן ז"ל.  נפל בתאריך 12.02.24 בקרב בעזה במלחמת חרבות ברזל, בזמן שירותו כממלא מקום מפקד פלוגה בגדוד 630. 


הותיר אחריו את הוריו, חביב ובת גלים, את אחיו הגדולים שי, אופירה ואסף, ואת אשתו מעיין לה נישא כשבועיים לפני פרוץ המלחמה.  

בן 30 בנופלו.


יאיר אהב מאוד את בורקס הבשר המושלם של דודתו יהודית.

בכל מפגש משפחתי עם בני הדודים דאג לוודא שיהודית לא תשכח להכין את הבורקס.

עד שהוא נסע עד לביתה של דודה יהודית כדי לכתוב בעצמו ובכתב ידו את המתכון ואת אופן ההכנה המדויקים.

לחצו כאן
יאיר כהן ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

בצק עלים/כל בצק אחר לבורקס

1 בצל קצוץ

חצי קילו בשר טחון

1 תפוח אדמה בינוני

2 שיני שום

חופן כוסברה


תבלינים:

כף שטוחה מרק עוף

כפית שטוחה פלפל שחור

כף שטוחה פפריקה

חצי כף כורכום

רבע כף כמון


להברשה:

1 ביצה

שומשום

אופן הכנה

מרתיחים את תפוח האדמה עד שהוא רך ומועכים כמו פירה (אפשר להוסיף חצי כפית מלח).

בינתיים לתוך המחבת - קוצצים בצל, מטגנים ומזהיבים ואז מוסיפים את הבשר.

אחרי שהבשר מתפרק מוסיפים שום כתוש ואת התבלינים, מנמיכים את האש.

מוסיפים את הכוסברה והפירה לבשר וסוגרים את האש. מחכים שיתקרר מעט.

מחלקים את הבשר בין כמות הרולדות שנרצה להכין (בד״כ יוצא 4).

מניחים את הבשר על כל חלקת בצק ומגלגלים לרולדה

מברישים בביצה ושומשום.

אופים על תנור שחומם מראש 200 מעלות חום עליון תחתון למשך כ-30 דקות.

bottom of page