top of page
logo_edited.png

דג מרוקאי ברוטב אדום של רונן

פרווה

רונן פנחס בן עזרי ז״ל

רונן פנחס בן עזרי בן רחל ובנימין. נולד ביום י"ז באדר א' תש"ל (23.2.1970) באשדוד.

רונן גויס לצה"ל בראשית יולי 1988 והצטרף לחיל-הים.

ביום ג' בכסלו תשנ"ב (10.11.1991) נפל רונן בעת שירותו. השאיר אחריו הורים, שני אחים - יורם ושלמה, ואחות - אסתר.

רונן ז"ל אהב מאוד את כל האוכל של אמא שלו רחל ,הוא אהב מאוד דג פילה מושט  ברוטב אדום.

רונן פנחס בן עזרי ז״ל

מצרכים

1.פלפל אדום מתוק

1.עגבניה טריה קלופה

1.ראש שום מפורק לשיניים

1.צרור כוסברה קצוצה

1.כף פפריקה מתוקה

מס חצאי לימון כבוש

1/2 כפית כורכום

½ כוס שמן

6 חתיכות פילה מושט רחוץ מנוקה מעצמות

1/2 כוס שמן (נוסף לרוטב)

½ כוס מים



דג מרוקאי ברוטב אדום של רונן

אופן הכנה

מחממים שמן בסיר,חותכים את הפלפל המתוק לרצועות דקות,קוצצים את העגבניה (הגורמת לרוטב סמיך)




שמים הכול בסיר .


פורסים חצאי פרוסות לימון כבוש (שמוריד את הטעם של הים)ומניחים אותו בתחתית הסיר עם חצי כוס מים.


מקלפים את השום שמים בסיר ומנמיכים את האש .מוסיפים קצת כוסברה,חצי כפית פפריקה אדומה,חצי כפית כורכום ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור.


בכוס קטן  נפרד מערבבים חצי כוס שמן קנולה,כף גדושה של פפריקה ,חצי כפית מלח,עד לקבלת תערובת אחידה.


שמים ומסדרים את הדגים מעל הירק בסיר ואת הרוטב שהכנו בכוס  שופכים על הדגים ובצידי הסיר


מקשטים ומוסיפים מעל עוד קוסברה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהדגים מוכנים .בתיאבון !

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page