אודות הפרוייקט

"מתכון עם זיכרון" - החיבור בין אוכל לזיכרון.

מדובר בדרך הנצחה ייחודית, בה מנציחים את חללי צה''ל ונפגעי פעולות איבה דרך מתכונים אהובים.

כל אדם, מכל מקום בעולם, מכיר את התחושה של אובדן ושל געגוע,לכל אדם יש המתכון שמזכיר לו מישהו יקר.

בחרתי להשתמש בחיבור הכי פשוט על מנת ליצור קשר רגשי והזדהות – אוכל.

בחרתי לעסוק במשפחת השכול, באלו שממשיכים לחיות ללא האהובים שלהם ובמפגש היום-יומי שלהם עם הזיכרון במטבח, דרך הטעמים והריחות.

הקונספט 

מפגש בישול במהלכו מבשלים מנה אהובה של חלל צה''ל או נפגע פעולות איבה שלא חזר עוד הביתה לאכול אותה. נפגשים, מבשלים ובמהלך הבישול משתפים תמונות, סיפורים, קטעי וידאו ומשוחחים על האדם שמאחורי המנה ומשפחתו.

המתכונים והסיפורים זמינים לכל אדם באתר האינטרנט של הפרויקט- "מתכון עם זיכרון",

ומאפשרים לכל אחד, בכל זמן ובכל מקום, לקיים מפגש בישול במטבחו הפרטי ולהכניס ערך מוסף והנצחה לארוחות ומפגשים המתקיימים בחייו.

את המפגש ניתן לקיים בקבוצות או ביחידים, כארוחה שלמה או כמנה אחת, ולשתף את משפחת החלל בתמונות וחוויות מהמפגש דרך אתר האינטרנט ודף הפייסבוק של הפרויקט.

לטעום ולא לשכוח"- האוכל מהווה שפה משותפת בכל העולם. "

במטבח נפגשים, מריחים, טועמים, ומתגעגעים..

זוהי עוצמתו של הפרויקט- הנצחה מהמקום הכי פשוט ומוכר לכל אחד מאיתנו- מהמטבח.

במפגש אנו למעשה חווים הנצחה דרך טעמים וזיכרונות- טועמים את המנה וחווים את הסיפור דרך הטעמים והריחות.

קצת עליי
שמי עדן קוהלי, בת 26, מהוד השרון.

כיום מתגוררת בבאר שבע, כסטודנטית לפוליטיקה וממשל ומזרח תיכון באוניברסיטת בן גוריון.

בקיץ האחרון חזרתי לארץ לאחר שנתיים כשליחה קהילתית מטעם הסוכנות היהודית במדינת מינסוטה בארה''ב.

הסיפור של ״מתכון עם זיכרון״ התחיל ביום בו יצאתי לשליחות, בתום שירות צבאי של 6 שנים כקצינה בדרגת סרן.

באופן טבעי הצבתי לעצמי למטרה שיום הזיכרון בשליחות שלי יהיה המשמעותי ביותר, ושהמטרה שלי היא ליצור חיבור עמוק, אמיתי וארוך טווח בין הקהילה היהודית במינסוטה ליום הזיכרון בישראל ובפרט למשפחת השכול.

יום הזיכרון עבורי כאדם הוא אחד הימים החשובים ביותר, החזקים ביותר והרלוונטיים ביותר בראייתי אל כולנו, היהודים בישראל והיהודים ברחבי העולם ועל כן חיפשתי דרך להעמיק את החיבור והקשר אליו.

ומכאן הקמתי את "מתכון עם זיכרון" –פרויקט הנצחה ייחודי המכניס את הזיכרונות למטבח.

הפרויקט התחיל בשנת 2016, ובשנתיים האחרונות קיימתי מעל ל-20 מפגשי בישול ברחבי הקהילה היהודית במינסוטה, בהם סיפרתי את סיפורן של 10 משפחות שכולות מישראל. במפגשים השתתפו אנשים רבים מהקהילה בגילאים שונים.

מפגשים אלו היו מרגשים מאד וגרמו לאנשים רבים במינסוטה להמשיך ולהכין עד היום את המנות האלו.

כעת בחזרתי ארצה, החלטתי למסד את הפרויקט ולהפוך אותו למסע של הנצחה דרך טעמים וזיכרונות מכל מקום בעולם.

בימים אלו אנו עמלים על הזנת מתכונים לאתר, גיוס משפחות שכולות, צוות מנדבים ותרומות, ואני מזמינה אתכם להצטרף אלי.

צור קשר