עוגיות שושנים של רותם לנגר
רותם לנגר ז״ל
Empower
Growth
סמ"ר רותם לנגר נפצע אנושות בשכם במבצע "חומת מגן" ב 5.4.2002 בהיותו בן 20.
בנחישות והתמדה נאבק רותם על חייו והצליח להשתקם כנגד כל הסיכויים.
רותם נפטר ביום י"ח באב תשע"ט 19.8.2019 בן שלושים ושמונה בפטירתו.
הובא למנוחות בבית העלמין ביהוד.
הותיר אחריו: הורים, אישה, שני ילדים, אחות ואח.
אמו יונה מספרת על העוגיות: ״עוגיות השושנים היו אהובות על אבי אליעזר ז"ל, סבו של רותם. נהגתי לאפות לו אותם מדי שבוע.
רותם גם אהב אותם מאוד כבר מילדותו. כשהתגייס, נהגתי להכין לו אותם בכל שבת, כשהיה חוזר הביתה ולאחר שנפצע הייתי מביאה אותן לבי"ח בית לוינשטיין.
במשפחה קראו להן "העוגיות של רותם". באזכרה בשנה למותו, חילקנו לכל הנוכחים שקית שי עם העוגיות, שרותם כל כך אהב.
לקריאת הסיפור של
רותם לנגר ז״ל
מצרכים
מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
3 חלמונים (שומרים את החלבונים למלית)
חצי כוס מיץ תפוזים
מצרכים לקצף וניל:
3 חלבונים (בטמפרטורת החדר)
3/4 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
הכנת הבצק:
מעבדים במעבד מזון- קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה עד לתערובות פירורית.
מוסיפים לתערובת את החלמונים ומיץ תפוזים ומעבדים ביחד עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
ניתן לרדד את הבצק מיד או לעטוף ולקרר במקרר במשך שעה.
הכנת הקצף וניל:
מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך ומלא, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום עד שהקצף חלק, יציב ומבריק ללא גרגירי סוכר. מוסיפים עם מרית את האינסטנט פודינג ומקפלים לאט לאיחוד.
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור לחום בינוני 160-170 מעלות.
מרדדים כל חלק של בצק ומורחים מהקצף וניל, מגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר אפייה).
פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים על תבנית עם נייר אפיה באופן מרווח כי העוגיות תופחות.
אופים כ-15-20 דקות עד להזהבה קלה.
בתיאבון!