מצרכים
המצרכים
1ק״ג קמח
1 כוס שמן
1 שקית שמרים (אבקה )
תבלין חוואיג׳ שמתאים לאפיה
קורט מלח
כף סוכר
מים פושרים ( כמה שנכנס)
1 חבילה ממרח תמרים לאפיה
אופן הכנה
אופן ההכנה של הבצק
את הקמח, השמן, שמרים,מלח , סוכר ומים לשים יחד לבצק אחיד.
במחבת מחממים מעט שמן ומכניסים לתוכה את התמרים (לאחר ניקוי החרצנים וחלקים לא רלוונטיים).
מועכים את התמרים בתבנית על מנת שיהיה קל לעבוד איתם (החום מרכך אותם)
מהתמרים מכינים כדורים קטנים עד בינוניים
לוקחים חתיכה מהבצק יוצרים מעין גומה במרכז שלתוכה מכניסים את עיגול התמרים וסוגרים כך שיווצר עיגול שבתוכו מוטמע ממרח התמרים. (ניתן למעוך עם מערוך על מנת ליצור עיגול מדוייק)
אופן הכנה של העוגיה:
את העוגיה טובלים בשומשום ( ניתן תוך כדי מעיכה שעל המשטח יהיה שומשום) מורחים חלמון ביצה ואופים.
לאפות בחום של 180
עם אותו בצק ניתן לאפות עוגיות עם מילוי גבינה.
למילוי גבינה :
גבינה מלוחה
גבינה צהובה
מעט קמח
1 חלמון
אופן הכנת מילוי גבינה:
את הגבינות מגרדים ומערבבים יחד עם קמח וחלמון ביצה.
מהבצק יוצרים כדורים.
״פותחים״ על משטח מוסיפים מילוי גבינה וסוגרים לחצי עיגול
את הקצוות סוגרים עם הקצה של המזלג שלא ייפתח באפיה.
לאפות בחום של 180 ( כל אחד לפי התנור שלו)