שמרים שוקולד

איתי אליהו מרציאנו ז״ל
Empower
Growth
איתי נולד בשנת 2003 בשוהם, בן זקונים להוריו.
ילד בלונדיני חייכן ויפה, אשר מגיל קטן מאוד בלטה החוכמה שלו והזיכרון הפנומנלי שהיה לו.
בגיל 6 הצטרף לקבוצת הכדורגל בשוהם שם שיחק עד הגיוס.
תמיד היה מוקף חברים.
איתי היה מאוד מוכשר בכל מה שנגע בו, בין אם זה ספורט/ לימודים/ כל דבר חדש שהיה מנסה. הוא תמיד היה קולט מהר ולמעשה לא היה צריך ללמוד יותר מדיי בשביל להצטיין.
איתי התגייס לצנחנים.
עם כל הקושי והמסעות שעבר הוא תמיד חייך, לא התלונן, גם כשכאב לא סיפר.
כשהיה סמל כל החיילים התאהבו בו והסתכלו עליו כדמות להערצה.
הוא התחיל לתכנן טיול אחרי צבא עם חברים וספר את הימים לשחרור.
ב7/10 אחרי שקיבל הודעה "מי יכול להגיע לשדרות" הוא קפץ מהמיטה לקח את המדים רטובים מהכביסה ויצא עם רכב פרטי לשדרות. אסף נשק מאחת הצמתים (כי הפקיד אותו בבאח) ונכנס לעיר.
איתי נפל בקרב מול חוליית מחבלים בשביעי באוקטובר, בצומת שבין שדרות ליד מרדכי.
איתי לחם יחד עם שני חיילים נוספים והם חיסלו את חוליית המחבלים שניסתה להיכנס לקיבוץ.
איתי נפל בקרב יחד עם חייל נוסף, אילי, ועם שני אזרחים, קובי פריינטה ז״ל ונעמי שטרית ז"ל שיצאו לריצת בוקר.
כאשר איתי היה יוצא מהצבא לשבתות ,תמיד חיכתה לו העוגות שמרים שוקולד שכל כך אהב.
הוא היה מחסל אותה ביום אחד.

לקריאת הסיפור של
איתי אליהו מרציאנו ז״ל
מצרכים
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
חצי גביע שמנת חמוצה או חצי כוס חלב
100 גרם חמאה
1/4 כוס חלב
אופן הכנה
מחממים תנור ל170 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח והשמרים.
מוסיפים סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, חמאה וחלב.
מערבלים במיקסר עם וו לישה עד ליצירת בצק שמתנתק מהדפנות, מעבירים לקערה משומנת קלות מכסים להתפחה במשך שעה (מכפיל נפח)
לאחר התפחה- פותחים את הבצק לפי הצורה שרוצים את העוגה.
מורחים שוקולד אהוב ,או שמממיסים שוקולד מריר עם סוכר חום וחמאה.
מתפיחים את העוגה לעוד 45 דק ,מורחים על העוגה ביצה מעורבבת עם טיפה חלב ומכניסים לתנור.
מכינים בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את המי סוכר- מרתיחים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים כ-6 דק עד שמסמיך קלות.
בסיום האפייה ומייד שהעוגה מוכנה ויוצאת מהתנור, משקים את העוגה במי סוכר.