top of page

ריבועי חמאת בוטנים ושוקולד

מתניה ראבינסון ז"ל

Empower
Growth

נולד ביום כ"ט בתמוז תש"ם (13.7.1980) בקיבוץ טירת צבי. בן בכור לרינה ומאיר חיים.

בתום שנת המכינה, בחודש נובמבר 1999, התגייס מתניה ל'פרויקט גולני', אליו מתנדבים בוגרי המכינות השונות. מתניה שירת תחילה כמפקד כיתה, ובהמשך כסמל בגדוד.

נפל בפעילות מבצעית, ביום כ"ו בניסן תשס"ב (08.04.2002). בן 22 בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין בטירת צבי.

לקריאת הסיפור של
מתניה ראבינסון ז"ל

מצרכים

3/4 כוס חמאת בוטנים

100 גרם מרגרינה\חמאה

1 כוס סוכר

3 ביצים

1 כוס קמח

1 כפית תמצית וניל

כוס וחצי שוקולד ציפס

אופן הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות

בקערה מערבבים ביחד חמאת בוטנים, חמאה\מרגרינה, מוסיפים סוכר, ביצים ווניל.

מוסיפים קמח ומערבבים היטב.

מוסיפים לבלילה חצי מכמות השקולד צ'יפס ומערבבים לבלילה אחידה.

משמנים את התבנית ויוצקים את הבלילה לתבנית.

אופים כ-30 דקות, בודקים עם קיסם, הקיסם צריך להיות מעט רטוב.

מוציאים מהתנור ומפזרים מעל העוגה את השוקולד צ'יפס שנשאר (כשהעוגה חמה) ממתינים מעט עד שהשוקולד נמס ומורחים אותו בעזרת סכין לשכבה אחידה (ציפוי).

נותנים לעוגה להתקרר ופורסים

bottom of page