פנקייקים של אביב

אביב לוי ז״ל
לקריאת הסיפור של 
אביב לוי ז״ל

אביב נולד ביום א' באב תשנ"ז 4.8.1997 בפתח תקווה. בן לפרי (פרלה) ויעקב.

במרץ 2016 התגייס אביב לצה"ל לחיל הרגלים, בגדוד "צבר" של חטיבת "גבעתי".

סמל ראשון אביב-אברהם לוי נפל בפעילות מבצעית בגבול עזה ביום ח' באב תשע"ח  20.7.2018  בן עשרים ואחת בנופלו.
אביב אהב את המנה הזו מגיל מאוד קטן, כשאביב היה חוזר מהצבא היה שולח הודעה לאמו מהדרך ומוודא שהכינה את המנה האהובה. הוא היה נוהג לעשות מגדל ענק של הפנקייקים והיה מציף אותם בשוקולד כמו שרק אביב ידע לעשות.

מצרכים

כוס חלב

2 ביצים

50 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר

1+1/2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

חמאה לטיגון

אופן הכנה

1. טורפים את ביצים, חלב, חמאה מומסת וסוכר בקערה.

2. מנפים ביחד קמח, אבקת אפייה ומלח. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים אליה את תערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (לא נורא אם יש גושים פה ושם)

3. ממיסים חמאה במחבת טפלון שטוחה ויוצקים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק בעזרת מצקת.

4. מטגנים על להבה בינונית עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק ואז הופכים ומטגנים עוד חצי דקה.

5. עורמים את הפנקייק החמים בצלחת ומגישים מיד עם סירופ שוקולד.