top of page

פאי הלימון של אמיר

אמיר נעים ז"ל

Empower
Growth

אמיר נולד בתאריך 04/06/1996, בן לאשר ואורנה, אח לדקל ומורן.
גדל בקיבוץ ארז. אמיר היה בן אדם עם לב ענק, חבר אמיתי, אדם ציני, מצחיק, עם עיניים טובות כל כך. תמיד עוזר, תמיד ראשון, היה אדם של עשייה.
בכיתה י״ב אמיר הכיר את שחר, אהבתו, והם היו ביחד עשור. בשנת 2022 התחתנו, וחצי שנה לאחר נפילתו של אמיר, נולד רפאל, הילד הראשון שלהם, אותו לא זכה להכיר.

אמיר נעים ז"ל נפל בקרב על קיבוץ ארז ב-7.10.23 כאשר שנלחם במחבלים כחלק מכיתת הכוננות של הקיבוץ. בן 27 בנופלו.


שחר, אשתו, מספרת: "פאי לימון הייתה העוגה האהובה על אמיר.

בכל שנה ביום הולדת זאת הייתה עוגת היום הולדת שלו.

כל פעם שהייתי מכינה פאי לימון, הייתי מכינה לו טעימה של כל השכבות על כף".

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
אמיר נעים ז"ל

מצרכים

למילוי העוגה:

4 ביצים

160 גרם סוכר

90 מ"ל מיץ לימון

קליפת לימון מגורדת מלימון שלם

150 גרם חמאה

חצי חבילת שמנת מתוקה


לגנאש שוקולד לבן-

250 מ״ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן


לבצק פריך-

100 גרם חמאה רכה

2 כפות סוכר

1 סוכר וניל

2 חלמונים

1.5 כוסות קמח

חצי שקית אבקת אפייה



אופן הכנה

הכנת הגנאש:

לחמם את השמנת מתוקה במיקרו.

לאחר מכן, להכניס 200 גרם שוקולד לבן ולערבב עד שנמס לגמרי.

להכניס למקרר לפחות ל6 שעות.


הכנת הבצק הפריך:

לערבב את המצרכים יחד, ללוש עד לקבלת בצק פריך. 

חשוב לא להמיס את החמאה.

לרפד את הבצק לתבנית משומנת.

להכניס את התבנית המרופדת לשעה במקרר.

לאפות על 180° עד שזה נהיה זהוב.


הכנת קרם לימון-

בסיר- לטרוף כל הזמן ביצים, סוכר, מיץ וקליפת לימון עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.

להסיר מהאש, להוסיף את החמאה עד שהיא נמסה.

לסנן את הקרם ולהכניס למקרר עד שהוא מתקרר לחלוטין.

לאחר הקירור, לצקת את הקרם לימון על הבצק האפוי.

להוסיף לגנאש שוקולד לבן חצי חבילת שמנת מתוקה ולהקציף למוס.

לשפוך את המוס על הקרם לימון ולהגיש

bottom of page