עוגת שקדים של פתאן

פתאן ליוס ז״ל
לקריאת הסיפור של 
פתאן ליוס ז״ל

רב טוראי פאתן ליוס ז"ל נפלה ב 25.12.2006 כאשר הייתה בקורס קצינים מטעם חיל הים בבה"ד 1. בת 20 בנופלה.

פאתן ז"ל בחורה שקטה, חלוצה, חכמה, אכפתית ושאפתנית .

היו לה הרבה משאבים וחלומות שטרם הספיקה להגשים.

בתור בחורה ערביה נוצריה ישראלית בחרה לשרת את המדינה והתגייסה לחיל הים. שהעירו לה שהיא הולכת נגד הזרם ענתה "רק דגים מתים שוחים עם הזרם".

היא אהבה להעסיק את עצמה בשעות הפנאי .ולהפתיע את המשפחה בתבשיל או עוגה שהכינה  בעצמה.

אני מצרפת מתכון של עוגה שנהגה להכין לנו- עוגה מאוד טעימה. כל פעם שאנו מכינים אותה, אנחנו נזכרים ובוכים, והטעם המתוק של העוגה מתמזג עם מרירות האובדן.

מצרכים

1.5 כוס סוכר

4 כפות קקאו

0.5 כוס חלב

4 ביצים

1 כוס קמח תופח

1 כוס שקדים טחונים

200 גרם חמאה

החומרים לציפוי :

1 כוס מתערובת הקרם

1 כף קוניאק (או רום)

0.5 כפית נס קפה

1 כף קקאו

100 גרם חמאה

אופן הכנה

הערות לפני ההכנה:
א. לטחון שקדים שהיו בהקפאה במטחנת קפה

ב . לערבב קמח ושקדים טחונים

ג . להפריד חלבונים וחלמונים לקערות נפרדות

ד . לחמם תנור חום בינוני (150)

ה. לשמן תבנית בינונית

ו . להכין מחבת ממולא במים ובתוכו סיר קטן

אופן ההכנה:

להניח המחבת הממולא במים על האש ולשים בתוכו את הסיר

להרתיח בסיר כוס וחצי סוכר עם חצי כוס חלב עד שהסוכר נמס.

להוסיף 4 כפות קקאו לערבב טוב. להוסיף 200 גרם חמאה עד שהיא נמסה.

להוריד מן האש.

מהכמות שנוצרה להפריד כוס אחת בשביל הקרם למריחה לאחר האפיה.

לשאר התערובת שבישלנו להוסיף את החלמונים ולערבב היטב.

לשפוך מעל את הקמח ואת השקדים.

להכין קצף מארבעת החלבונים ולהוסיף לאט לאט לתערובת.

לאפות בחום בינוני כ 40 דקות