עוגת שקדים של פתאן

פתאן ליוס ז״ל
Empower
Growth
רב טוראי פאתן ליוס ז"ל נפלה בתאריך 25.12.2006.
פאתן הובאה למנוחות בבית העלמין בכפר מעיליא, בת עשרים בנופלה.
הותירה אחריה הורים, אח ושתי אחיות.
העוגה האהובה על פאתן הייתה עוגת שקדים.
בכל פעם שאנו מכינים אותה, אנחנו נזכרים ובוכים, והטעם המתוק של העוגה מתמזג עם מרירות האובדן.

לקריאת הסיפור של
פתאן ליוס ז״ל
מצרכים
מצרכים:
1.5 כוס סוכר
4 כפות קקאו
0.5 כוס חלב
4 ביצים
1 כוס קמח תופח
1 כוס שקדים טחונים
200 גרם חמאה
מצרכים לציפוי :
1 כוס מתערובת הקרם
1 כף קוניאק (או רום)
0.5 כפית נס קפה
1 כף קקאו
100 גרם חמאה
אופן הכנה
הערות לפני ההכנה:
1. לטחון שקדים שהיו בהקפאה במטחנת קפה
2. לערבב קמח ושקדים טחונים
3. להפריד חלבונים וחלמונים לקערות נפרדות
4. לחמם תנור חום בינוני (150)
5. לשמן תבנית בינונית
6. להכין מחבת מלאה במים ובתוכה סיר קטן
אופן ההכנה:
להניח את המחבת המלאה במים על האש ובתוכה לשים סיר.
בסיר מרתיחים כוס וחצי סוכר עם חצי כוס חלב עד שהסוכר נמס.
מוסיפים 4 כפות קקאו ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר 200 גרם חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
מורידים מהאש.
מהכמות שנוצרה מוציאים כוס אחת ומניחים בצד בשביל הקרם למריחה (לאחר האפיה).
מוסיפים לשאר התערובת שבישלנו את החלמונים ומערבבים היטב.
שופכים מעל את הקמח ואת השקדים.
מכינים קצף מארבעת החלבונים ולהוסיף לאט לאט לתערובת.
לאפות בחום בינוני כ 40 דקות