top of page

עוגת שמנת ופירורים של אושרי

אושרי שוורץ ז״ל

Empower
Growth

בנם של דולי ויצחק.

נולד ביום ל' בכסלו תשל"ח (10.12.1977) באור עקיבא.

אח צעיר לקרול, שנולדה מנישואיה הראשונים של דולי לאליאס ברגר, אשר נפל במלחמת יום הכיפורים.

דולי נישאה ליצחק שוורץ, חברו הטוב של בעלה, והשניים הביאו לעולם את אושרי, שני וחני.

בנובמבר 1995 התגייס אושרי לחטיבת גולני והוא מלא מוטיבציה.

אושרי נפל בקרב בלבנון ביום כ"ה באב תשנ"ז (28.8.1997) כתוצאה משריפה שפרצה במהלך פעילות מבצעית בגזרה המזרחית של אזור הביטחון בדרום לבנון.

בן תשע-עשרה וחצי היה בנופלו.

הותיר אחריו הורים ושלוש אחיות.


אחותו מספרת על המתכון: "זו העוגה האהובה עליו! לא אשכח לעולם שהיה חסר סבלנות, מתגנב בשקט והיה טובל את האצבע שלו בקרם (בלי שאמא תראה כמובן). וכשהיה חוזר מהצבא אחריי תקופה ארוכה זה מה שהיה מבקש שתכין לו"

לקריאת הסיפור של
אושרי שוורץ ז״ל

מצרכים

תבנית אפייה עגולה קוטר 28 או 2 תבניות אינגליש קייק

מחממים תנור ל-180°


לבצק-

1 מרגרינה רכה (לא מומסת)

350 גרם קמח תופח

2 ביצים

חצי כוס סוכר.

-שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה מרגרינה,ביצים,סוכר ומערבלים קלות,מוסיפים קמח ומערבלים עד קבלת בצק חלק ואחיד.

לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.

לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).

מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.


למלית גבינה-

4 שמנת חמוצה 15%

(200 גרם כל אחת)

1 חב' פודינג וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

אופן הכנה

טורפים בקערה גדולה שמנת חמוצה ופודינג וניל עד קבלת קרם אחיד.

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר עד קבלת קרם יציב.

מעבירים את הקצפת לקערת הגבינות ומערבבים ידנית בתנועות קיפול עד קבלת קרם אחיד.

משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.

מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים.

מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.

מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.

bottom of page