top of page

עוגת קרמבו

מאור כהן קדוש ז''ל

Empower
Growth

סמל מאור כהן נפל בעת מילוי תפקידו ביום ב' בשבט תש"ע (17.1.2010). 

בן 20 וחצי היה בנפלו. 

הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בראשון לציון. 

הותיר הורים, אח ואחות.


אמו אתי מספרת על עוגת הקרמבו:

עוגת קרמבו הייתה העוגה האהובה ביותר על מאור,

גם בסוף השבוע האחרון שמאור היה בבית, הוא נהנה מעוגת קרמבו.

לקריאת הסיפור של
מאור כהן קדוש ז''ל

מצרכים

לעוגה:

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 אינסטנט פודינג שוקולד

4 כפות שמן


לקרם וניל :

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 שמנת מתוקה


לקרם השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה

אופן הכנה


  1. מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב 

  2. מקפלים פנימה את החלמונים, השמן ואבקת האינסטנט (בזהירות לא לשבור את הקצף עד שכל התערובת אחידה).

  3. משמנים ומקמחים תבנית עגולה קוטר 26 ויוצקים פנימה את התערובת. 

  4. אופים בחום של 180 מעלות חצי שעה בלבד. העוגה תישאר לחה מעט, וסכין שתינעץ במרכזה תצא עם פירורים. 

  5. מוציאים מהתנור,עוברים בשוליים עם סכין, העוגה שוקעת מיד וזה בסדר. 

  6. מצננים את העוגה ובינתיים מכינים את הקרם .

הכנת הקרם:

  1. בקערת המיקסר מוסיפים שמנת מתוקה ,פודינג וניל וכוס חלב מקציפים לקצפת יציבה.

  2. מורחים על העוגה בצורה אחידה ,מכניסים למקרר לפחות לשעתיים .

ציפוי שוקולד גאנש :

  1. ממיסים את השוקולד במיקרו - כל פעם למשך 30 שניות, מוציאם מהמיקרו, מערבבים וממשיכים לעוד 30 שניות.

  2. מוציאים את השוקולד מערבבים ומוסיפים את השמנת מתוקה 

  3. מערבבים לקרם חלק ומבריק ויוצקים על העוגה.

  4. שומרים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה .

bottom of page