מצרכים
שכבת הבסיס:
150 גרם ביסקוויטים מפוררים (עדיף מסוג פתי בר בטעם שוקולד) *לרגישים לגלוטן: להשתמש בחבילת ביסקוויט ללא גלוטן של אסם.
100 גרם מחמאה/ חמאה
שכבת המוס:
2 מיכלי קצפת צמחית/ שמנת מתוקה (500 מ”ל)
2 חבילות שוקולד מריר (200 גרם)
שכבת הציפוי (גנאש שוקולד):
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל קצפת צמחית (125 מ”ל)
אופן הכנה
שכבת הבסיס:
ממיסים את המחמאה/חמאה במיקרוגל ומוסיפים את פירורי הביסקוויטים. מערבבים ומשטיחים בצורה אחידה בתחתית התבנית.
שכבת המוס:
ממיסים בקערה את השוקולד המריר עם 4-5 כפות שמנת מתוקה או קצפת צמחית, מערבבים עד לקבלת שכבה אחידה ומצננים.
מקציפים במיקסר את הקצפות חצי הקצפה (במשך כדקה) ומוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס (כשהוא בטמפרטורה החדר) לתוך הקצפת וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
מסדרים שכבה של מוס על שכבת הביסקוויטים.
מכניסים למקפיא ל-3 שעות לפחות.
שכבת הציפוי (גנאש שוקולד):
מחממים את הקצפת/שמנת על הגז (אם מדובר בקצפת צמחית, אסור שהקצפת תרתח) ומוסיפים את השוקולד המריר. מערבבים לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר ושופכים על העוגה.
מומלץ להשאיר את העוגה במקפיא ללילה.