עוגת התפוחים של יששכר

יששכר נתן ז״ל
Empower
Growth
יששכר נולד בקריית מלאכי, למשפחה מוכרת מאוד בחב"ד.
גדל והתחנך על ערכי חב״ד. בין לימודי הקודש הוא אף בנה יחד עם חבריו במגמת רכב, באגי.
יששכר התגייס לחיל צנחנים, עבר בהצלחה את המסלול ויצא לקורס מפקדי כיתות, ולאחריו המשיך לקורס קצינים וקורס מ״פים עד שהגיע לדרגת רב-סרן ביחידת מגלן, שם היה מפקד פלוגה.
משפחתו מספרת שהוא היה הצנוע באדם. אף פעם לא דיבר ארוכות על עצמו או על ההישגים הרבים שלו.
המטרה מול עיניו תמיד הייתה שמירה על האדמה הקדושה והצלת חיי אדם. הוא ראה לחיילים שלו את הלב, ותמיד הקדיש מעצמו מאה אחוז יותר מהמצופה.
בתאריך 10 בנובמבר 2023 נפל יששכר בקרב, כאשר פעל יחד עם הצוות שלו במחנה הפליטים שאטי, במבצע להצלת החטופים.
בן 28 בנופלו.
אחותו רחל מספרת: ״עוגת התפוחים שהוא אהב מסמלת בדיוק את מי שהוא היה, רך ונימוח פשוט, טעים ומכבד. מלא בשמחת חיים עם לב גדול ומואר. והאור שלו ממשיך להאיר אנשים שרק רוצים לעשות לזכותו ולמענו אחרי כל מה שהוא נתן מעצמו. וזה מרגש״.

לקריאת הסיפור של
יששכר נתן ז״ל
מצרכים
4 תפוחים מסוג גרני סמית או פינק ליידי מגוררים
1 כוס שמן
1 ורבע כוס סוכר
3 ביצים
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה
חממו תנור לחום של 180 מעלות.
רפדו תבנית אפיה בנייר אפיה והניחו בצד.
בקערה גדולה ערבבו את כל החומרים הרטובים.
תפוחים מגורדים, שמן, ביצים וסוכר.
בקערה אחרת ערבבו את כל החומרים היבשים.
קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון ואגוזים קצוצים.
העבירו את קערת החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים.
ערבבו רק עד שהבלילה מתאחה.
העבירו את הבלילה לתבנית והכניסו את התבנית למשך 40 דקות בערך או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.