עוגת גבינה אפויה

חנן ברק ז''ל
לקריאת הסיפור של 
חנן ברק ז''ל

חנן נפל ביום כ"ט בסיוון תשס"ו (25.6.2006) בקרב בכרם שלום.

בן 21 בנופלו. 

חנן הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית בבית-העלמין בערד. הותיר הורים, אח ואחות.


את עוגת הגבינה של אימו אהב במיוחד. זו הייתה גם העוגה שביקש חנן מאימו להכין לו, בשבת שלא שב הביתה.


מצרכים

 250 גר' מחמאה

6 ביצים

1 קמח תופח קטן

5 חב' 250 גר' גבינה לבנה 5%

1.5 כוסות סוכר

חבילת אינסטנט וניל

1/4 בקבוק תמצית וניל / רום (לפי הטעם)


לבצק - מתוך המצרכים:

1 ביצה

1/4 מחמאה

כף תמצית וניל / רום

1 קמת טופח קטן


אופן הכנה


1. מכינים בצק מכל המצרכים, מחלקים את הבצק לשניים, עם חצי מהכמות משטחים בתוך התבנית לטובת בסיס לעוגה (לא אופים). את החצי הנותר עוטפים בניילון הצמד ומכניסים למקפיא.

2. בקערה גדולה שמים את המחמאה שנשארה + כוס סוכר + 5 חלמונים + שאר וניל / רום + הגבינה + האינסטנט פודינג, מערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת מקפיצים את 5 החלבונים שנותרו לכדי קצף חזק.

4. מוסיפים את הקצף לתוך הגבינה ועוטפים אותו בזהירות אל תוך הגבינה.

5. יוצקים את התערובת על הבסיס של הבצק.

6. מוציאים את הבצק מהמקפיא ובעזרת מגרדת עבה מגרדים מעל הגבינה.

7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ - 40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה - שחומה מלמעלה.

8. מוציאים ומצננים.


העוגה טעימה עוד יותר יום למחרת.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.