top of page

עוגת ביסקוויטים עם שמנת

ערן שוחט ז״ל

Empower
Growth

בנם של אפרת וששון. נולד באריאל ביום ז' בטבת תשמ"ח (27.12.1987), בן בכור ונכד ראשון במשפחה. אחריו נולדו שני אחיו – אביב וניב.

ב-17.10.2006 התגייס ערן לצה"ל ושירת כטכנאי בחיל האוויר.

ביום כ' בשבט תשס"ט (14.2.2009) נפל ערן בעת שירותו, בתאונת דרכים בסמוך למעלה לבונה ליד שילה. ערן היה בן עשרים ואחת בנפלו.

עוגת ביסקוויטים עם שמנת הייתה העוגה האהובה על ערן. בכל יום הולדת אמו הכינה לו את העוגה, ומגיל 15 ועד ליום הולדתו האחרון חברתו הכינה לו.

לקריאת הסיפור של
ערן שוחט ז״ל

מצרכים

לגבינה:

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

2 חפיסות (160 גרם) אינסטנט פודינג וניל

2 כוסות (480 מ”ל) חלב

חצי כוס (100 גרם) סוכר

500 גרם גבינה לבנה 9%

לביסקוויטים:

1 חבילה (200 גרם) ביסקוויטים

1 כוס חלב

1 כף אבקת קפה נמס

לזיגוג שוקולד:

חצי כוס שמנת מתוקה

120 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  • מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג, חלב וסוכר לקבלת קרם יציב.

  • מקפלים פנימה גבינה לקבלת תערובת אחידה.

  • טובלים ביסקוויטים בקפה (שהתקרר) ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.

  • יוצקים מעל את מחצית הקרם ומיישרים

  • מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בקפה ומכסים ביתרת הקרם.

  • מיישרים את פני הקרם ומעבירים את העוגה למקפיא לשעתיים להתקשות.

  • מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.

  • מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.

  • מעבירים למקרר לשעתיים נוספות לפני ההגשה.

bottom of page