top of page
עוגת אורחים בפתח
דימיטרי שילו ז״ל
Empower
Growth
דמיטרי בן ולנטינה ואיוון, אח לויקי. נולד ביום כ"ח בניסן תשל"ד (20.4.1974) בקייב שבאוקראינה, שם גדל והתחנך.
באפריל 1996 עלה לארץ עם הוריו, והשלושה הצטרפו אל אחותו ומשפחתה באופקים.
באוקטובר 2000 התגייס לצה"ל כעתודאי ושירת כקצין בחיל האוויר.
ביום י"ד באב תשס"א (3.8.2001), דימיטרי נפל בעת מילוי תפקידו. בן עשרים-ושבע היה בנופלו. נטמן בבית- העלמין הצבאי באופקים. הותיר אחריו הורים ואחות.
דימיטרי אהב את המנה הזו מכיוון שהיא קלה להכנה, ומפני שזה מאכל שנהוג לאכול באוקרינה- אפשר לשים בו גם פירות אחרים מתפוח כמו שזיפים.
לקריאת הסיפור של
דימיטרי שילו ז״ל
מצרכים
5 ביצים
5 כפות קמח
5 כפות סוכר
3-4 תפוחי עץ
אופן הכנה
מקציפים את הביצים עם הסוכר, ומוסיפים את הקמח.
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
משמנים את התבנית, מסדרים את התפוחים בתחתית ויוצקים מעל את הבלילה.
אופים בתנור שחומם מראש 170 עד להשחמה יפה.
bottom of page