מצרכים
½ כוס סוכר
6 חלמונים
3 כפות יין
קורט מלח
½ כוס קמח
כפית אבקת אפיה
כפית אבקת קפה נמס
כוס קוקוס
¾ כוס אגוזים קצוצים גס
100 גרם שוקולד מריר מגורד על פומפייה גסה
6 חלבונים
½ כוס סוכר
½ כוס קפה נמס (משקה)
שקית שמנת מתוקה קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
כפית אבקת קפה נמס
אופן הכנה
לחמם את התנור לחום בינוני
להכניס את חומרים 1-4 לקערה גדולה, לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה,
אוורירית.
לערבב את החומרים היבשים (5-10) בנפרד. להוסיפם לתערובת ולבחוש עד שמתקבל בצק אחיד.
להקציף את החלבונים בקערה בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את הסוכר בשתיים- שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.
להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה.
לצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת.
לאפות בחום בינוני 50-60 דקות.
העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.
לשפוך את כוס הקפה הנמס על העוגה האפויה בעודה חמה. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ-15 דקות.
להקציף את של שלושת המצרכים האחרונים במהירות לא גדולה, עד שמתקבלת קצפת גמישה. למרוח את הקצפת על העוגה, לכסות אותה ולשמור במקרר.
*אפשר לקשט בפולי שוקולד בטעם קפה.