עוגת אגוזים וקוקוס

יהודה אוחיון ז''ל
לקריאת הסיפור של 
יהודה אוחיון ז''ל

יהודה נפל ביום ג' בתמוז תשמ"ב (24.6.1982) בעת מילוי תפקידו. 

הוא הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית בבית-העלמין בבאר-שבע. הוא השאיר אחריו הורים, שישה אחים ושלוש אחיות.

מצרכים

½ כוס סוכר

6 חלמונים

3 כפות יין

קורט מלח

½ כוס קמח

כפית אבקת אפיה

כפית אבקת קפה נמס

כוס קוקוס

¾ כוס אגוזים קצוצים גס

100 גרם שוקולד מריר מגורד על פומפייה גסה

6 חלבונים

½ כוס סוכר

½ כוס קפה נמס (משקה)

שקית שמנת מתוקה קרה מאוד

2 כפות אבקת סוכר

כפית אבקת קפה נמס

אופן הכנה

  1. לחמם את התנור לחום בינוני

  2. להכניס את חומרים 1-4 לקערה גדולה, לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה,

  3. אוורירית.

  4. לערבב את החומרים היבשים (5-10) בנפרד. להוסיפם לתערובת ולבחוש עד שמתקבל בצק אחיד.

  5. להקציף את החלבונים בקערה בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את הסוכר בשתיים- שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.

  6. להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה.

  7. לצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת.

  8. לאפות בחום בינוני 50-60 דקות.

  9. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.

  10. לשפוך את כוס הקפה הנמס על העוגה האפויה בעודה חמה. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ-15 דקות.

  11. להקציף את של שלושת המצרכים האחרונים במהירות לא גדולה, עד שמתקבלת קצפת גמישה. למרוח את הקצפת על העוגה, לכסות אותה ולשמור במקרר.

*אפשר לקשט בפולי שוקולד בטעם קפה.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.