top of page

עוגיות שושנים בני

בני קרייתי ז"ל

Empower
Growth

בני קרייתי ז"ל נפל כ- 10 שנים לאחר שנפצע במלחמת שלום הגליל

ביום כ"ו באב תשנ"ג (13.08.1993)

בן 30 היה בנופלו.

הוא הובא למנוחות בבית העלמין בחלקה הצבאית בכפר סבא.

בני הותיר אחריו הורים ושלושה אחים דב, מיכאל ויוחאי.


קרובת משפחתו של בני מספרת על עוגיות השושנים: אימו של בני, מרים, הייתה עסוקה כל חייה במטבח והורישה לבני את אהבתה זו, אותה בהמשך הפך למקצוע כקונדיטור. אלו עוגיות שאהבו במיוחד והמתכון הועבר הלאה על-ידי מרים.

לקריאת הסיפור של
בני קרייתי ז"ל

מצרכים

לבצק:

200 גרם חמאה

100 גרם שמנת חמוצה (½ גביע)

2 כפות סוכר

3 חלמונים

2.5 כוסות קמח תופח


למרנג:

3 חלבונים

½ כוס סוכר

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה

לבצק - מעבדים ביד או במעבד מזון חמאה, קמח וסוכר עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את החלמונים והשמנת החמוצה עד לקבלת בצק נוח.

מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח כחצי שעה במקרר.


למרנג – מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את אבקת האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף רק עד לאיחוד לתערובת יציבה.


הרכבה – מחלקים את הבצק המקורר ל 3-4 חלקים וכל חלק מרדדים לעלה יחסית דק (אך לא מדי) על גבי נייר אפייה.

מורחים על כל עלה בצק כמות נאה של מרנג ומגלגלים את העלה לרולדה בעזרת נייר האפייה.

פורסים כל רולדה לפרוסות ברוחב של כ 2-3 ס"מ ומניחים את הפרוסות על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה באופן מרווח, כאשר החתך פונה כלפי מעלה.


אופים 20-30 דק' בחום של 170 מעלות עד שהבצק והמרנג משחימים קלות.

bottom of page