עוגיות החמאה של טל
טל פשבילסקי ז״ל
Empower
Growth
טל נולד ביום ב' בסיוון תש"ס (5.6.2000) בחיפה. בנם של יוליה ויגאל.
טל היה מצחיק וחברותי, אהוב בקרב חבריו, איש שיחה שהסתדר בכל מקום אליו הגיע.
טל אהב לגלוש סנובורד, לצאת עם חברים ולבלות, אהב את החיים, חגג אותם וניצל כל רגע.
במרץ 2019 טל התגייס לסיירת גבעתי והמשיך בקבע כקצין.
במהלך מלחמת חרבות ברזל טל שימש כמ"פ ולחם בעזה עם פלוגתו.
ב 10/06/2024 טל נהרג בקריסת מבנה ממולכד ואיתו נהרגו עוד 4 מלוחמיו בסיירת.
בן 24 בנופלו. הותיר אחריו הורים, 3 אחיות, אח ובת זוג.
אמו מספרת: ״אלה עוגיות שעושים ריח משגע בכל הבית, כל פעם שהייתי מכינה אותם.
טל היה אומר אמא העוגיוה הזו נראית תמימה אבל כל כך ממזרה. יש לה טעם אלוהי.
הייתי לפעמים מציידת אותו בעוגיות אלה לבסיס. לטעם של בית״.
לקריאת הסיפור של
טל פשבילסקי ז״ל
מצרכים
לבצק:
200 גרם חמאה
1 ביצה
1 גביע אשל/שמנת חמוצה
3 כוסות קמח (אולי קצת יותר, בצק אמור להיות נוח לעבודה/רידוד)
למילוי:
200 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
בין 2 ל ½2 כוסות קמח
1 תמצית וניל
אופן הכנה
מחממים תנור ל180 מעלות.
הכנת הבצק-
מערבבבים את המצרכים היבשים, מחממים קצת חמאה ומוסיפים פנימה ושמנת/אשל.
מקבלים בצק נוח לרידוד.
הכנת המילוי-
לחמם מעט את החמאה, שתהיה במצב רך. לשים לב לא לחמם יתר על המידה שלא תהפוך נוזלית.
לערבב את המצרכים של המילוי.
המילוי צריך להיות פירורי.
הרכבת העוגיות:
מחלקים את הבצק לשלושה עיגולים.
מרדדים כל עיגול למלבן ומפזרים את המילוי הפירורי.
מגלגלים לרולדה.
חורצים קצת למעלה את הרולדות לאורכה, בדומה לכל המגוגלות.
אופים בתנור שחומם מראש עד שהעוגיות ממש טיפה זהובות.
מוציאים, מקררים ורק לאחר מכן פורסים כמו אותן.