עוגיות בעבע

יניב ששון ז''ל
לקריאת הסיפור של 
יניב ששון ז''ל

יניב נפל ביום ב', ה' בתמוז תשנ"ה (3.7.1995) בקרב בלבנון. 

יניב הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בקרית שאול, כשלושה חודשים לפני שחרורו. בן 21 היה בנופלו.

מצרכים

המצרכים
1ק״ג קמח
1 כוס שמן
1 שקית שמרים (אבקה ) 
תבלין חוואיג׳ שמתאים לאפיה 
קורט מלח 
כף סוכר 
מים פושרים ( כמה שנכנס) 
1 חבילה  ממרח תמרים לאפיה



אופן הכנה

אופן ההכנה של הבצק

  1. את הקמח, השמן, שמרים,מלח , סוכר ומים  לשים יחד לבצק אחיד. 

  2. במחבת מחממים מעט שמן ומכניסים לתוכה את התמרים (לאחר ניקוי החרצנים וחלקים לא רלוונטיים).

  3. מועכים את התמרים בתבנית על מנת שיהיה קל לעבוד איתם (החום  מרכך אותם)  

  4. מהתמרים מכינים כדורים קטנים עד בינוניים

  5. לוקחים חתיכה מהבצק יוצרים מעין גומה במרכז שלתוכה מכניסים את עיגול התמרים וסוגרים כך שיווצר עיגול שבתוכו מוטמע ממרח התמרים. (ניתן למעוך עם מערוך על מנת ליצור עיגול מדוייק)  


אופן הכנה של העוגיה:

  1. את העוגיה טובלים בשומשום ( ניתן תוך כדי מעיכה שעל המשטח יהיה שומשום) מורחים חלמון ביצה ואופים.  

  2. לאפות בחום של 180 

  3. עם אותו בצק ניתן לאפות עוגיות עם מילוי גבינה.


למילוי גבינה :

גבינה מלוחה 

גבינה צהובה 

מעט קמח 

1 חלמון 

אופן הכנת מילוי גבינה:

  1. את הגבינות מגרדים ומערבבים יחד עם קמח וחלמון ביצה. 

  2. מהבצק יוצרים כדורים. 

  3. ״פותחים״ על משטח מוסיפים מילוי גבינה וסוגרים לחצי עיגול 

  4. את הקצוות סוגרים עם הקצה של המזלג שלא ייפתח באפיה. 

  5. לאפות בחום של 180 ( כל אחד לפי התנור שלו)

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.