עוגה גרמנית

אריאל ויסמן ז"ל
לקריאת הסיפור של 
אריאל ויסמן ז"ל

אריאל ויסמן נפל בי"א תשרי תשל"ד,7 באוקטובר 1973, בקרב ההגנה על רמת הגולן בתל סאקי,

במלחמת יום הכיפורים.

הובא למנוחות בקרית שאול בית עלמין צבאי, תל אביב.

בן 21 בנופלו.

אריאל הותיר אחריו הורים ושתי אחיות.


המשפחה מספרת על המנה שאריאל אהב: היציאות הביתה מהגדוד לא היו תכופות ואף לעיתים אחרי למעלה מחודש. העוגה שאריאל אהב במיוחד נקראה ״העוגה הגרמנית״. ייתכן שמקור השם הוא מהמטבח הגרמני. עוגה זו מצופה שטרויזל - פירורי בצק נימוחים. אמו, רבקה, נהגה להכין אותה כשיצא לשבת בבית. בעוגה, שאותה האם נהגה לאפות, יש את הניחוח המוכר והאהוב שהתפשט בכל הבית בימי שישי שבהם אריאל היה מגיע מהצבא. בני המשפחה נזכרים בחיוך בדרישתו לקבל את פירורי הנימוחים.

מצרכים

4 ביצים (מופרדות - חלמון, חלבון)

200 גר' חמאה/מחמאה רכה

¾ כוס סוכר

50 גר' שקדים טחונים

100 גר' צימוקים

21/4 כוסות קמח מנופה

½ אבקת אפייה

1 גביע אשל

2 כפות קקאו + כף סוכר

אופן הכנה

לחמם תנור 175 מעלות

לבצק תחתית העוגה -

4 חלמונים וסוכר להקציף עד שמקבלים מסה אוורירית ובהירה אליה בתנועות קיפול מוסיפים החומרים שבקערה. מכסים הבצק ונותנים לו מנוחה

בקערה: 2 כוסות קמח, שקדים טחונים ואבקת אפיה לערבב להוסיף צימוקים

4 חלמונים וסוכר להקציף עד שמקבלים מסה אוורירית ובהירה אליה בתנועות קיפול מוסיפים החומרים שבקערה. את הבצק שהתקבל מרפדים תבנית ומפזרים מעל בקקאו הממותק ואופים בתנור 20 דקות עד  גוון זהוב.

מוצאים מהתנור ומזלפים קצף החלבונים עליהם מפזרים פירורי השטרויזל וממשיכים לאפות בחום 160 מעלות למשך 20 דקות נוספות.

על הבצק - קצף

4 חלבונים ו ½ סוכר להקציף

פירורי שטרויזל -

25 גר' חמאה, ¼ סוכר ו1/4 כוס קמח -לערבב