top of page

עוגה בחושה- יוגורט נוטלה

רבקה בן חורין ז״ל

Empower
Growth

לחצו כאן

רבקה בת יחידה להורים ניצולי שואה, בילדותה גדלה ברמת גן .

את לימודיה התיכוניים למדה בבית ספר ויצו במגמת אופנה- בשנים אלו הצטרפה לתנועת הנוער "השומר הצעיר" בקן רמת גן- גדוד ניר עוז.

לקראת סוף שנת  י"ב פרצה מלחמת ששת הימים ורבקה עזבה את ביתה והלכה להתגורר בקיבוץ מצר- קיבוץ היעד של הגרעין שלה.

בשירותה הצבאי שירתה בגרעין נחל, גרעין רעות.

אמא לשלושה ילדים ליהיא, רמי, ליאורה.

חיה בקיבוץ ניר עוז 52 שנים.

בשנים בהן הפכה להיות סבתא היא התמלאה נחת ושמחה רבה מהנכדים והייתה מפנקת אותם מכל הלב.

היא אהבה מאוד אומנות ויצירה ועסקה במשך השנים בוויטרז', יצרה שמיכות טלאים למכרים וחברים, וקישטה את רחבי הקיבוץ ב-שבשבות רוח מבקבוקים ממוחזרים שהייתה מכינה.

רבקה נרצחה בביתה בניר עוז - יחד עם בן זוגה במתקפת הטרור של ה7.10, טבח שמחת תורה.


משפחתה מספרת כי רבקה הייתה חובבת מתוקים ובעיקר שוקולד.

זו עוגה קלה להכנה שניתן להגיש לאורחים, להתפנק עם קפה או תה של אחר הצהריים.

לקריאת הסיפור של
רבקה בן חורין ז״ל

מצרכים

250 גרם יוגורט

2 כפות חלב

200 גרם סוכר ( 1 כוס)

80 גרם חמאה מומסת- אפשר להחליף בשמן

3 ביצים

קורט מלח

200 גרם קמח (1.5 כוס )

100 גרם אבקת שקדים ( שקדים טחונים)

1.5 כפית אבקת אפיה

0.5 כפית סודה לשתיה

1 שקית סוכר וניל

4 כפות נוטלה


אופן הכנה

בקערת המיקסר שמים ביצים וסוכר- להקציף לקצף תפוח, להוריד מהירות במיקסר ולזלף פנימה לאט את החמאה המומסת.

לאחד בקערית יוגורט + 2 כפות חלב.

בקערה נפרדת : קמח, אבקת שקדים, אבקת אפיה, סודה לשתייה וקורט מלח- לערבב.

להוסיף לתערובות הביצים את תערובת היוגורט ולאחר מכן הקמחים בתנועות קיפול .

לוודא שלא נותרו גושים.

להפריש לקערה שליש מכמות הבלילה ולהוסיף נוטלה לערבב עד לתערובת אחידה.

לתבנית מלבנית לצקת את  הבלילה הלבנה מעליה לצקת את הבלילה הכהה ולשיש בעזרת כף או מזל

לאפות  בחום 180 כ 30 דקות

לקרר לגמרי- לפזר אבקת סוכר לקישוט ולהגיש

bottom of page