ספינג' סופגיות מרוקאיות

שילה סימן טוב ז''ל
לקריאת הסיפור של 
שילה סימן טוב ז''ל

סמל שילה סימן טוב נפל בעת מילוי תפקידו ביום ד' באדר תשע"ח (19.2.2018). בן עשרים ושלוש היה בנופלו. הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי סגולה בפתח תקווה. הותיר הורים, שלושה אחים ושתי אחיות.


משפחתו של שילה מספרת על הספינג':

ארבעה חודשים לפני התאונה שילה אובחן כצליאקי והוא אמר לנו: "אין לי בעיה לא לאכול גלוטן כל הזמן אבל עד הסופגניות של חנוכה" 

שילה היה ידוע בתור אחד שספינג' וסופגניות זהו המאכל הכי חביב עליו וכשהגיע חנוכה לא וויתר על הספינג'.

אחיו משתף:

ביום של התאונה ההורים שלי היו בדרך לפגוש את הצוות ביישוב שאליו הם היו צריכים להגיע.. אמא שלי הכינה מלא ספינג'ים והם חיכו להם ואז לצערנו קרתה התאונה.

מצרכים


1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים 

1/2 כוס סוכר

מים לפי הצורך

אבקת סוכר

שמן




אופן הכנה


  1. מנפים את הקילו קמח לקערה יוצרים גומה באמצע שמים 2 כפות שמרים וחצי כוס סוכר.

  2. מוסיפים מים פושרים לפי הצורך עד שהבצק נשאר נוזלי אבל סמיך כמו שמנת.

  3. משאירים לתפיחה לפחות חצי שעה.

  4. לאחר מכן מחממים סיר עם שמן עמוק.

  5. מכינים קערה עם מים בצד.

  6. שהשמן רתח מרטיבים את הידיים בקערה

  7. לוקחים כדור קטן מהבצק יוצרים חור בעזרת האצבע ושמים בתוך השמן הרותח.

  8. מטגנים עד שהבצק מזהיב והופכים לצד השני.

  9. לאחר שהספינג מוכן מפזרים עליו אבקת סוכר מלמעלה!

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.