מלבי

מיכה גוטליב ז״ל
לקריאת הסיפור של 
מיכה גוטליב ז״ל

בן לצפורה ויעקב. נולד ביום ה' בשבט תשל"ז (24.1.1977) בתל אביב, בה גדל והתחנך. אח לאילנית ונאור.

התגייס ב1995, מיכה הצטיין בקרב מגע ולכן, בסיום הטירונות, זומן לקורס הדרכה בבית-הספר ללוחמה בטרור במתקן אדם.

וביקש לעבור ליחידה לוחמת אחרת, הפעילה בלבנון. הוא התרשם מיחידת ה"עוקץ" וביקש העברה אליה.

בערב של יום כ"ח בשבט תשנ"ז (4.2.1997) אירע אסון המסוקים, כששני מסוקי יסעור התנגשו מעל מושב שאר ישוב. מיכה נהרג, בן עשרים היה בנופלו. הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בקרית שאול.

משפחתו מספרת: מיכה מאוד אהב מלבי. זו המנה שהייתה אהובה עליו במיוחד.

מצרכים

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

150 מ"ל (3/4 כוס פחות 2 כפות) חלב

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב

חצי  כפית תמצית ורדים

50  גרם (1/4 כוס) סוכר

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

חצי כפית תמצית ורדים

מעט צבע מאכל אדום

קוקוס טחון

אגוזים קצוצים

אופן הכנה

שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.

בינתיים מעבבים יחד בקערית קטנה קורנפלור וחלב לתערובת אחידה.

כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור.

מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח.

מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים. מערבבים היטב

מחלקים את המלבי בין הכוסות וממלאים כמעט עד שפת הכוס (משאירים קצת מקום לסירופ ולקישוט).

מצננים במקרר במשך כ-1-2 שעות או עד שהמלבי קר לחלוטין.

סירופ ורדים: בסיר קטן שמים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.

מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים וצבע מאכל לפי הטעם. מערבבים היטב.

מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה

הגשה: מעל כל מלבי שמים 1-2 כפות סירופ ומקשטים באגוזים וקוקוס טחון. מגישים מיד.