top of page

ורניקי

יגאל אלנבוגן ז"ל

Empower
Growth

יגאל נולד ביום י' בטבת תשל"ח (20.12.1977) בבאקו, בירת אזרביג'ן (ברית-המועצות לשעבר), בן לאנה ואיזסלב.

הוא התגייס לצה"ל בדצמבר 1995 ושירת בחטיבת גולני.

יגאל נפל בעת מילוי תפקידו ביום י"ב באב תשס"ה (16.8.2005).

לקריאת הסיפור של
יגאל אלנבוגן ז"ל

מצרכים

1 ק"ג קמח

400 מ"ל מים

1 ביצה

כף מלח

2 קילו דובדבנים קפואים

1 כוס סוכר

100 גרם חמאה צהובה

1 כוס סוכר נוספת

להגשה: שמנת חמוצה, סוכר

אופן הכנה

מערבבים היטב את כל חומרי הבצק ולשים, עד שנוצר בצק הומוגני. 

מניחים לו לנוח במקרר כשעתיים.

מפשירים את הדובדבנים ומשרים אותם בכוס סוכר 20 דקות.

מרדדים את הבצק לעובי דק ככל שניתן מבלי שיקרע. קורצים עיגולים, ממלאים כל עיגול בדובדבן, וסוגרים לצורת ירח.

ממלאים סיר גדול במים רותחים, מכניסים את הכיסונים ומבשלים 10 דקות. ולאחר מכן מסננים.

ממיסים חמאה צהובה במחבת, מוסיפים כף סוכר, ותוך כדי ערבוב מחכים שהחמאה תתמוסס לחלוטין בחמאה. לאחר מכן מוסיפים את הכיסונים ומטגנים פחות מדקה, רק לציפויים ברוטב.

מגישים חם עם שמנת חמוצה וסוכר.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.

bottom of page