מצרכים
לתערובת
800 גרם סולת
400 גרם חמאה
2 כוסות חלב
1 שמנת חמוצה 200 מ״ל 27 אחוז
כוס קמח
400 גרם סוכר
למי סוכר :
2 סוכר וניל
600 גרם סוכר
חצי לימון סחוט
שקדים קלופים לקישוט
הכמות מתאימה למגש תנור
אופן הכנה
מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר עד למראה קרמי
מוסיפים את השמנת והחלב עד שהתערובת נראת כמו קרם דליל ( לא להילחץ אם זה לא יפה )
מוסיפים את הסולת ולבסוף את הקמח לשים את התערובת 5 דקות עד לקבלת קרם .
לאחר מכן לשטח את התערובת בתבנית האפיה
לחתוך את המגש לקוביות לפני האפייה שימו לב התערובת רכה, לבסוף לקשט כול קוביה בשקד.
ולאפות עד השחמה בחום של מאתיים חמישים מעלות כחצי שעה .
בזמן האפיה מכינים את המיי סוכר- שמים בסיר 600 גרם סוכר, 2.5 כוסות מים
ואת הסוכר וניל . מרתיחים עד להמסת הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הלימון.
מרגע ההרתחה כ - 10 דקות.
מיד עם הוצאת הבסבוסה מהתנור יש לצקת את הסירופ על הבסבוסה.