top of page

הבסבוסה של יוסף

יוסף משה לוי (מוסא) ז"ל

Empower
Growth

ביום כ"ד באייר תש"ל (30.5.1970) נפל יוסף בהיתקלות עם מארב מצרי בגזרה הצפונית של תעלת סואץ..

בן 19 וחצי בנופלו.

הובא למנוחת עולמים בבית הקברות הצבאי בכפר ורבורג.

לקריאת הסיפור של
יוסף משה לוי (מוסא) ז"ל

מצרכים

לתערובת

800 גרם סולת

400 גרם חמאה

2 כוסות חלב

1 שמנת חמוצה 200 מ״ל 27 אחוז

כוס קמח

400 גרם סוכר


למי סוכר :

2 סוכר וניל

600 גרם סוכר

חצי לימון סחוט

שקדים קלופים לקישוט

הכמות מתאימה למגש תנור

אופן הכנה

מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר עד למראה קרמי 

מוסיפים את השמנת והחלב עד שהתערובת נראת כמו קרם דליל ( לא להילחץ אם זה לא יפה ) 

מוסיפים את הסולת ולבסוף את הקמח לשים את התערובת 5 דקות עד לקבלת קרם .

לאחר מכן לשטח את התערובת בתבנית האפיה

לחתוך את המגש לקוביות  לפני האפייה שימו לב התערובת רכה, לבסוף לקשט כול קוביה בשקד.

ולאפות עד השחמה בחום של מאתיים חמישים מעלות כחצי שעה .

בזמן האפיה מכינים את המיי סוכר- שמים בסיר 600 גרם סוכר, 2.5 כוסות מים

ואת הסוכר וניל . מרתיחים עד להמסת הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הלימון.

מרגע ההרתחה כ - 10 דקות.

מיד עם הוצאת הבסבוסה מהתנור יש לצקת את הסירופ על הבסבוסה.

bottom of page